Tour de France, lørdag 12 juli. 1986, 61,5 km enkeltstart omkring Nantes.

Skrevet af Ove Simonsen

Efter at Jørgen V. Pedersen havde vundet en etapesejr i sin debut i Tour de France 1985, blev det til 5 fantastiske dage i gult her året efter.

En flot 4. plads på den 201 Km lange 7. etape fra Cherbourg til St. Hilaire du Harcouët, gjorde at det lykkedes for Jørgen V. Pedersen, som den kun anden dansker i historien, at iklæde sig den eftertragtede trøje. Flere havde måske forventet at denne dag ville blive den sidste i gult, men en rigtig flot 6. plads, med et så beskedent tidstab som 1 min. 43 sek. til “grævlingen” fra Bretagne gjorde, at Jørgen V. Pedersen efter denne etape havde et forspring på 1 min. 5 sek. til ireren Stephen Roche med Bernard Hinault yderligere 5 sek. tilbage. Efter denne dag fik Jørgen V. Pedersen den støtte af Davide Boifava, som han havde manglet de første dage i gult. Det var dog stadig en stakket frist, for på den bjergrige 12. etape på hele 217,5 Km fra Bayonne til Pau som i øvrigt blev vundet af ingen ringere end “Perico” Delgado mistede Jørgen V. Pedersen trøjen til Bernard Hinault.

Tour de France 1986 vil nok blive husket mest for den interne kamp på Bernard Tapies “dreamteam” La vie claire, som kuliminerede med Bernard Hinault og Greg LeMonds spetakulære kørsel på den 18. etape på 162.5 Km fra Briançon til L’Alpe d’Huez