Svindler på Dba – nu i ny forklædning

Dba svindel

Teksten er taget fra en korrespondance mellem en af velopress.dk´s brugere og den såkaldte Dba/ebay-scammer. Den viser at snyderne tager nyere og mere snedige midler i brug. En vigtig hovedregel er dog altid at være varsom med at handle på link der går udenfor Dba, samt overføre penge til udenlandske kontoer.

Nå men tilbage til E-bay scammen fra tidligere idag ….. efter at have kontaktet sælger på Ebay fik jeg denne mail:

“Hej,

Cyklen det stadig til salg. Pletfri betingelse, ingen skader, intet at bekymre sig om. Først vil jeg fortælle dig, at flyttet tilbage til Dundee, UK efter skilsmissen med min mand, var jeg tilbage med cyklen. Prisen er 7000 kr leveret på mine omkostninger. Kender du til eBay? Jeg vil nævne cyklen på ebay for 7000 kr købe det nu pris, og jeg vil sende dig et link til min auktion, så du kan købe det umiddelbare.

Så snart du vil bekræfte betalingen til eBay, vil jeg fortsætte levering uden ekstra omkostninger for dig. I tilfælde af at du ikke er bekendt med dem, kan du læse deres Køberbeskyttelse og vil se, at de dækker 100% transaktionen sker gennem dem op til £ 50.000. Du vil modtage cyklen med alle dokumenterne. Som du ved eBay er det bedste selskab af online transaktioner. Hvis virkelig interesseret i at købe det og har midlerne, vil jeg anføre det på eBay, som jeg har en 100% positiv feedback med dem.

Lad mig vide din beslutning.
Tak”

jeg blev lidt nysgerrig og svarede følgende tilbage:

“Hej Antonia,

Jeg er som sagt meget interesseret – send mig venligst et link til ebay så jeg kan købe den …

På forhånd tak

A”

og fik så dette svar:

“Her er, hvordan processen fungerer gennem Køberbeskyttelse Program:

– Jeg laver det private notering på eBay for dig,
– Du gå ud og købe det gennem deres hjemmeside,
– Du skal betale for varen til eBay, så de kan sikre de midler,
– De bekræfter mig, at de har modtaget midlerne,
– I `ll starte leverancen
– Når du bekræfter at ebay som du modtog det, har du to muligheder.

Mulighed 1: Jeg har modtaget den og dens i perfekt orden transaktionerne er en succes og jeg får mine penge, eller option to, men jeg don `t tror, du vil bruge denne her, vil du kontakte ebay og fortælle dem, du kan` t holde det . De vil refundere dig pengene og thats det. ende af aftalen.

Alt er dækket af eBay. Jeg vil få udbetalt, når du bekræfte, at du har modtaget cyklen orden.
Lad mig vide, hvis dette er acceptabelt. Tak”

Mit svar på dette:

“Hej Antonia,

Mange tak for dit uddybende svar.

Det er helt acceptabelt fra min side, send mig blot info om hvortil jeg kan betale så jeg kan sende dig betalingen.

på forhånd tak …

Mvh”

Endelig fik jeg så svar med link (jeg var jo ret nysgerrig for at finde ud af hvordan det lige var at scammen foregik), hvis i går på linket finder i en kopi ebay side læg mærke til at det kun er få links der virker på siden og dem der virker tager dig til den rigtige e-bay side … jeg har ikke trykket på køb nu knappen og ved derfor ikke hvad der sker … men sansynligvis fører det til en falsk paypal side

DET ER PÅ EGET ANSVAR AT ÅBNE LINKET JEG HAR DOG GJORT DET UDEN PROBLEMER

“Hej,

Jeg noteret cyklen på eBay UK. Her er linket.

http://colnago.ferrari.road.bicycle.ebay.co.uk.sportinggoods.cycli …..lukket link..

Nu kan du nødt til at købe det nu, og du vil modtage betaling og levering detaljer.”

Så pas på denne slags scams …