Svindelnummer på Dba: Salg af cykel til havforsker


Der har på det sidste været beskrevet en række situationer, hvor folk er forsøgt svindlet gennem den Dba.dk. De er alle blevet kontaktet af personer med det tilfælles, at de alle ikke har adgang til online betaling, enten havforskere, ingenører der rejser meget mv. Juleaften blev det så min tur, da jeg blev kontaktet på angående en cykel jeg har til salg på Dba. For lige at understrege det, blev jeg ikke snydt, hvad korrespondancen senere også tydeligt viser. Målet med de mange mails har været at få svindleren til at bruge så meget tid med mig som muligt, for samtidigt at tilmelde dennes mail til så mange nyhedsbreve og konkurrencer jeg kunne finde.

Det hele startede med en simpel besked, hvor der stod 4.000 kroner, et bud på en cykel der stod til 3.500 kroner. Vores nærmest venlige samtale fortsætter stadig, men jeg vil gerne skåne jer på min dårlige humør. Håber disse mails kan hjælpe andre med at gennemskue, de ikke helt så skarpe Dba svindlere.

———-<

Hej

Cyklen koster kun 3.500 kroner 🙂

Mvh
Jacob

———-<

Hej,

Jeg virkelig sætter pris på dit svar, jeg er en havforsker og er i øjeblikket på havet i øjeblikket for en tur, jeg ønsker, at dette produkt sendt til min grand far. Jeg kan kun betale dig via PayPal som jeg ikke har adgang til at komme og betale kontant, fordi jeg er på havet og dba.dk også rådede mig til at bruge PayPal. Jeg bruger ikke netbank, men jeg har PayPal-konto, og det er derfor, jeg vil betale dig via Paypal. Så bedes du venligst komme tilbage til mig med din PayPal e-mail eller nogen, der bruger paypal omkring dig, så jeg kan fortsætte med betalingen, og efter at betalingen er sket, jeg har en privat afhente agent, der vil komme til dig for at samle op efter betalingerne for produktet. Jeg ville have betalt min agent til at komme betale dig, men de accepterer ikke paypal betaling og en gang kan stole på en pick up agent denne periode, så det er derfor, jeg ønsker at betale dig direkte

ps: Hvis du ikke har en PayPal-konto, kan du tilmelde dig ved at gå til deres hjemmeside http://www.paypal.com

Hilsen
Heidi Koch

———-<

Hej Heidi,

Det lyder interessant, er du meget interesseret i vintage racercykler? Jeg har en paypal konto tilknyttet denne mail ————. Du kan sende de 3500 kroner til denne konto hvis du ikke betaler kontant. Hvis cyklen skal sendes koster det næsten 1000 kroner ekstra, hvilket er ret meget da Post Danmark tager ret højt gebyr for fragt. Jeg vil derfor anbefale dig selv at afhente cyklen hvis det er muligt.

Mvh
Jacob

———-<

Hej,

Jeg var lige ved at få betaling, når jeg havde denne lille problem med pick-up agent, jeg for tiden på havet, og jeg forsøgte at bestille afhentning med min pick up agent, men de bad mig om at betale, før de kan gøre booking, og de kun acceptere western union money transfer for betalinger, og de accepterer ikke paypal eller bankoverførsel, og jeg prøvede at sende penge online, men jeg kunne ikke, og jeg er på havet, og der er ingen måde jeg kan finde en vestlig union agent for at foretage overførslen til min afhente agent, så jeg ville spørge, om det var ok for mig at inkludere min afhente agenten gebyrer i de betalinger, jeg er ved at sende via Paypal, min afhente agent opkrævet 1800 kr plus forsikring. du kan jeg medtage afhente gebyret i betalingen jeg ønsker at sende så efter jeg har gjort de betalinger, du vil hjælpe mig fremad 1800 kr til min afhente agent via western union money transfer, det jeg ville have gjort mig selv og ikke gider dig men for det faktum, at jeg i øjeblikket er på havet, så efter at jeg har lavet de betalinger, du vil hjælpe mig med at sende 1800 kr til min afhente agent via western union money transfer, jeg ville bare søge dit samtykke, før de går videre med de betalinger, jeg vil mere end sætte pris på, hvis du sender mig tilbage, så jeg kan fortsætte med betalingen.

Ps: Jeg vil gøre en samlet udbetaling på 6000 kr. ind på din PayPal-konto nu. 4000 kr. for produktet, 1800 kr. for min agent og 200 kr. for Western Union gebyr for at sende agenten gebyr til dem. Jeg håber du er okay med de penge? Jeg vil virkelig gerne gøre min grand far glad.

Hilsen

———

Hej Heino,

Hvor skal cyklen sendes hen? Jeg vil gerne sørge for transporten, så slipper du for at hyre en pick up agent til at hente den. Er din grand far meget interesseret i gamle racercykler – måske har han nogle cykler/dele vi kan bytte med?

Hvis du ikke skal være på havet så længe kan jeg godt reservere cyklen til dig så selv kan komme og hente den.

Mvh

———-<

min bedstefar far butik er ikke i Danmark det er derfor, jeg bruger en pick up agent. Jo mere grund til jeg bruger en pick up agent er på grund af den internationale skatter og forsikringer i gebyr til skib i udlandet. Jeg skal bare have dig til at hjælpe mig med at betale min agent via Western Union, som er alt, hvad jeg vil betale for Western Union gebyr okay?

Hilsen

———-<

Hej

Du kan bare overføre pengene, så skal jeg nok sørge for den bliver sendt. Hvor ligger din bedstefars butik? Jeg skal bruge en adresse til forsendelsen…

Hvor høj er han? Jeg vil helst ikke sælge dig en cykel der ikke passer?

Mvh
Jacob

———-<
Hej ven
Jeg har lavet de betalinger, der tidligere i dag, og paypal mailede mig bekræfter det. Venlige tjekke din PayPal e-mail-adresse til PayPal e-mailbekræftelse. PayPal sagde, at de ville holde de penge, jeg sendte på grund af den overskydende betalinger, som jeg lavede der var penge til pick up, jeg overført 6000kr ind på din PayPal-konto, som både omfatter posten omkostninger, og pick-up gebyr. Jeg får brug for dig til at hjælpe mig sende 1800 kr for afhentning til min afhente agent til at give dem mulighed for bestille en afhentning dato og tid for dette element.

Jeg tilføjede også 200kr til at dække Western Union afgifter. Hvilket gør en total på 6000kr. Når du har sendt, kommer tilbage til mig med Western Union detaljer, MTCN nummer, som du vil blive givet af Western Union, efter at du har sendt pengene samt afsenderens navn, så jeg kan sende den til min pick-up agent .

Nedenfor er min pick up agenten info, at du bliver nødt til at sende penge til:

Navn: Barry Brokeson
Adresse: 31 best Hill
State: Lagos State
Postnummer: 23401
Land: Nigeria

Når du har foretaget betalingen sender mig nedenstående oplysninger,

Fulde navn og adresse:
MTCN (10 cifre):
Beløb Sendt:
Tekst Spørgsmål: Farve
Anwser: Hvid

Jeg får brug for den korrekte adresse, hvor emnet vil blive taget op, som min afhente agent vil kontakte dig for at booke en pick up tid efter at de har modtaget betalinger. De bliver nødt til at bestille en tid, der er bekvemt for dig.

Hilsen

———-<

Jeg har ikke modtaget nogen paypal anmodning, måske skal jeg sende en “money request” til dig?

Så kan du betale det korrekte beløb, og så slipper vi for agenter og ekstra udgifter.

Mvh
Jacob

———-<

Jeg kontaktede paypal, og de sagde, at de har sendt dig nogle meddelelse om min betaling, og de sagde, du bør læse mails tydeligt så tjek din e-mail.

Hilsen

———-<

Hej

Jeg har fået en email fra en gmail adresse(ikke paypal), men ingen besked direkte fra paypal. Hvis du vil have cyklen må du enten betale via en kvittering jeg sender til dig eller møde op her og hente cyklen.

Mvh
Jacob

———-<

Jeg garanterer dig, at når du sender thr 1800kr for pick-up, vil PayPal kreditere din konto uden forsinkelse. Pay Pal ikke vil kreditere din konto, før du sendte 1800kr de har brug for dig til at sende før din 6000kr kan blive løsladt i dag

Jeg lover, at når du sender penge i dag, Pay Pal vil sætte 6000kr ind på din konto inden for de næste par timer har jeg kontaktet Pay Pal, og de sagde, at overførslen ikke kan annulleres, fordi det er en elektronisk overførsel. Jeg sværger og forsikre Dem om, at Pay Pal ikke vil skuffe you.I have dig til at stole på mig, og jeg kan forsikre dig, at du ikke vil fortryde det.

Regard
———-<
Cool, men tror helt sikkert det ville være bedst hvis du sender mig adressen hvor cyklen skal afleveres, så er det også billigere for begge parter.

Hvis du har adgang til email, må du også have adgang til online betaling. Jeg har desværre ikke mulighed for at bruge Western Union, da der ikke er lokaliseret nogen i nærheden af hvor jeg bor. Send mig de nødvendige oplysninger og pengene – så skal jeg nok sørge for at cyklen bliver sendt til din Gran far.

Mvh
Jacob

———-<

Jeg har talt med paypal, og de gjorde det klart en bekendt mig, at de ikke kan overføre de 6000 kr ind på din konto, paypal sagde 6000 kr er allerede på vej til dig, som er grunden til de ikke kan ensretter det igen. og de har også forsikre mig efter at du har sendt de 1800 kr, er dine penge blevet frigivet. Bare kontakt paypal så denne aftale kan bringes til ophør paypl sagde, at de kontaktede dig, så svar dem okay.

———-<

God morgen Heidi

Jeg har fået en email fra en anden dansker i udlandet, der også er meget interesseret i cyklen. Den er ret sjælden, lavet af en speciel bambus legering, og der meget dyr. Hun har tilbudt med 5000 kroner plus 1000 kroner i fragt, og vil sende mig pengene via paypal.

Hvis du stadig vil have cyklen må du overføre 6000 kroner til min paypal konto + 1000 kroner ekstra. desuden er jeg ikke helt klar over hvad din pick up agent skal gøre, kommer han og henter cyklen fra han adresse i Nigeria eller bor han her i Dk?

Mvh
Jacob

———-<

agenten vil komme fra Nigeria til at samle op. Jeg har allerede betalt 6000 kr for alt det, jeg skal lige have dig til at hjælpe mig med at sende 1800 kr. til min agent, så de kan komme til afhentning.

———-<

Hej

Kommer han helt fra Nigeria for at hente cyklen? Er det ikke en lang rejse? Hvor er din gran fars forretning? Jeg har flere cykler til salg – men de koster en del mere end Colnagoen. Har to som er belagt med marmor og en af letvægtsbly – du kan få alle tre for 20.000 kroner – en rigtig god pris.

Jeg har dog fået et tilbud på 7000 kroner, så hvis du vil have cyklen må du byder over.

Mvh
Jacob

———-<

hvad er det du siger, jeg allerede har betalt 6000 kr til dig, jeg bare har brug for dig til at sende 1800 kr. først, så at PayPal kan derefter kreditere din konto med 6000 kr

———-<

Hej Heido

Du er sent oppe.. Cyklen er blevet dyrere, jeg har fået et bedre tilbud fra en anden havforsker.

Mvh
Jacob

———-<

hvad er det du siger, jeg allerede har betalt 6000 kr til dig, jeg bare har brug for dig til at sende 1800 kr. først, så at PayPal kan derefter kreditere din konto med 6000 kr

———-<

Hej går det godt?

Cyklen er lavet af italiensk Galbani Blåskimmel Ost og tåler derfor ikke direkte sollys – er du stadig interesseret?

Mvh
Jacob

———-<

ja ofcus Jeg skal bruge cyklen jeg bare have dig til at betale agenten så paypal kan kreditere din konto.

———-<

Hej Hans

Jeg har vist sendt dig pengene allerede, har fået en email fra Westen Union hvor der står at jeg har betalt 1800 kroner til din “Pik op” agent i Ghana. Tror måske jeg spiste for mange kiks igår, men jeg kan ikke forstå hvor mange grader der skal til for at få en ret vinkel. Kan du fortælle mig det??

Mvh
Jacob

———-<

Hej Heidi

Er du stadig interesseret i cyklen? Skal jeg overføre de 1800 kroner via paypal til din pik up agent?
Mvh
Jacob I Hansen.

———-<

Du skal lave en Western Union betaling på 1800 kr. til agenten til nedenstående oplysninger.

Nedenfor er min pick up agenten info, at du bliver nødt til at sende penge til:

Navn: Barry Brokeson
Adresse: 31 best Hill
State: Lagos State
Postnummer: 23401
Land: Nigeria

Når du har foretaget betalingen sender mig nedenstående oplysninger,

Fulde navn og adresse:
MTCN (10 cifre):
Beløb Sendt:
Tekst Spørgsmål: Farve
Anwser: Hvid

Jeg får brug for den korrekte adresse, hvor emnet vil blive taget op, som min afhente agent vil kontakte dig for at booke en pick up tid efter at de har modtaget betalinger. De bliver nødt til at bestille en tid, der er bekvemt for dig.

Hilsen

———-<

Hej Heidi

Godt at høre fra dig.

Jeg skal altså bare overføre 1800 kroner Paypal, og så skrive min fulde adresse, så kommer din PikOp agent og henter cyklen? Kender du Bubber?
Mvh
Jacob I Hansen.

———-<

Ja, men jeg vil have dig til at sende pengene i dag via Western Union ikke paypal til min agent,. du kan få en Western Union udløb fra ethvert posthus omkring dig, eller gå online. http://www.westernunion.dk .

Vedrørende produktet min agent vil tage et kig på det for mig, når de ankommer til dit hjem. kan du stadig forsøge at foretage betaling i dag?
Hilsen

———-<

Hej Heidi

Ja, din pick up agent kan bare komme forbi, hvad tid passer ham bedst? Jeg skal til rytme gymnastik imorgen, og mixe fårekød med en hegnspæl, så tror først jeg er hjemme ved 19 tiden. Vi kan evt, aftale lørdag hvor jeg selv regner med at tage en smuttur forbi Nigeria. Tror jeg har handlet i din gran fars forretning, men er ikke helt sikker.
Mvh
Jacob I Hansen.

———-<

Fortsættes…..

2. del

Jeg vil have dig til at sende 1800 kr. til min agent Barry Brokeson morges via Western Union, så de kan komme til afhentning. efter du har send penge kontakt mig med Western Union betaling oplysninger, så jeg også kan sende det til paypal og de ​​kan kreditere din PayPal-konto.

——–<

Hej

Så venter jeg bare på Barry Brokeson overfører 1.800 kroner på min konto. Er det dig selv der kommer forbi og henter cyklen?

Mvh
Jacob

———-<

Paypal sagde, at du er nødt til at sende de 1800 kr., før de kreditere din konto kan du gøre det i dag?

———-<

Hej Heidi

Jeg skal altså overføre de 1.800 kroner via betal pal og så kommer du og henter cyklen? Hvornår kommer din pik op agent? Jeg skal til møbelbrydning, hvor min makker er en kogt røget skinke på 4 kg. Jeg har haft svært ved at styre komoderne lakret med gedeurin, de er ret stærke, og vil helst ikke ligge nederst?

Mvh
Jacob

———-<

“Jeg fik ikke noget svar, så jeg måtte igang med lidt sweet talk”

———-<

God lørdag Heidi

Du bliver nødt til at hjælpe mig, hvem skal jeg sende pengene til?

Mvh
Jacob

———-<

Du skal sende penge via Western Union til min agent oplysninger nedenfor. Du kan nemt få en Western Union placering i din er ved at søge Western Unions hjemmeside. www.westernunion.dk. Du kan også få en Western Union-kontor fra ethvert posthus omkring dig, eller foretage betalingen online.

Nedenfor er min pick up agenten info, at du bliver nødt til at sende penge til:

Navn: Barry Brokeson
Adresse: 31 best Hill
State: Lagos State
Postnummer: 23401
Land: Nigeria

Hilsen

———-<

God morgen Heidi

Nu er det sådan jeg har fået en billig flybillet til Nigeria, hvor en del af min familie bor. Jeg kan jo bare tage cyklen med, ville det ikke være lettest?

Kan jeg bare aflevere cyklen på denne adresse?

Barry Brokeson
Best Hill 31
Lagos State
23401 Nigeria

Mvh
Jacob

18 comments

 1. Hej Jacob,

  Du er ved blive helt god til det der volapykisk – måske skulle du undersøge om du kunne få en karriere med at handle cykler via pick up agent?

 2. Hej Jacob
  Den har jeg også prøvet , jeg gad ikke at have med dem at gøre , men en cykel lavet af blåskimmel ost eller letvægtsbly er da ikke til at modstå.

  vh christian

 3. Det er intet mindre end genialt. Super cool du tager kampen op – og meget interessant at se hvor mange forskellige stavemåder Google Translate kan komme op med 🙂 Jeg har dog ret svært ved at forstå hvordan de ikke fatter ret hurtigt du har gennemskuet dem… men ok lad dem endelig spilde deres tid!

 4. Hej Christian

  Det er faktisk en god søndags aktivitet at skrive med sin Nigerianske ven – vil hel klart anbefale flere at gøre det! Det er ret sørgeligt at se hvor mange, der er blevet fra narret penge på DBA. På bare at google, “svindel på dba”.

 5. Hej Jacob,

  Vi er meget opmærksomme på disse ‘Nigeria’-henvendelser, som nogle af vores brugere desværre modtager. Vi har mange systemer som forhindre størstedelen af henvendelserne i at nå frem til vores sælgere – Hvis du dog modtager denne type mails, så videresend dem endelig til support@dba.dk og vi undersøger det straks.

  Kendetegn for disse typer henvendelser er:
  – Henvendelsen er ofte på engelsk eller et meget dårligt dansk, der bærer præg af at være oversat i Google Translate
  – Varen skal altid sendes til udlandet
  – Pas på hvis køber hævder at have indbetalt for meget til f.eks. transport og efterfølgende beder dig tilbagebetale restbeløbet
  – Ønsker varen sendt straks og sender kvitteringer på at pengene er overført – Disse kvitteringer er falske. Du bør derfor aldrig sende varen før du kan se at pengene er indgået på din bankkonto
  – Ved sms-henvendelser vil der typisk ikke være noget afsendernummer oplyst, men kun en e-mailadresse som du skal skrive til

  Disse henvendelser kan komme både på mail, Spørgsmål & Svar og via sms.

  Du kan læse mere om ovenstående på vores facebook-side:
  https://www.facebook.com/note.php?note_id=10150462221271701

  Hvis du modtager flere af disse falske mails, så send dem meget gerne til Support på support@dba.dk – Hvis pågældende ikke allerede er blokeret, sker dette straks.

  Med venlig hilsen

  Lene Kristensen
  Support DBA

 6. Hej Jacob, du er sq da cool 🙂 at holde den gående så længe. Virkelig underholdende korrespondance..
  Kjeld

 7. Hej…

  det er er verdens klasse det der Jacob… 🙂
  for helvede jeg har og griner… 🙂

  Esben

 8. Håber snart at høre fra Heidi igen… måske skal jeg skrive til hende igen, og sige jeg har flere cykler tilsalg.

 9. Glimrende underholdning. Jeg fik sgu tårer i øjnene over “jeg skal røre fårekød med en hegnspæl”.

 10. Godt gået, kan godt grine over deres oversættelse, når de oversætter dine sidste breve. 🙂

 11. Super grineren.

  Men hvad skete der genetlig ellers? Har du modtaget bunker af spam efterfølgende eller?

 12. Hehehe, jeg ved ikke om jeg skal græde eller grine. Jeg har lige været udsat for det samme 🙂

Comments are closed.