Super flot klassisk Olmo fra ’82 – Læsercykel

Emilie fortæller her en lille historie om sin utrolig flotte og autentiske vintage Olmo fra ’82, hvordan den kom fra tanke til komplet køreklar klassisk racercykel – Thumbs up herfra!

Jeg er en pige i 20’erne og har altid haft en drøm om at få min egen racercykel – som jeg for nyligt har fået realiseret. Og her er så et par billeder af den.

Det er en perlemorshvid Olmo ramme str. 51 fra ’82 med ganske mange fine dele, stort set alle af campagnolo super record (krank, bagskifter, forskifter, nav for og bag, bremser for og bag, bremsegreb) og cinelli (styr, frempind, saddelpind). Hjulene er Mavic med Continental GP 4 Season dæk, saddel er en Bernardo Hinault Turbo i bordeaux ruskind, og den forkromede forgaffel er ligesom stellet af mærket Olmo. Eneste “ikke-originale” mærke er aksel og styrfittings.

Jeg har selv købt delene og fået et par venner til at hjælpe mig med at samle cyklen. Jeg begyndte allerede med at købe rammen for godt 1½ år siden – og den er først færdig nu! Men den er god at køre på, på trods af, at den mangler lidt justering og evt. noget dybdegående rensning / smøring. Jeg er ikke en haj til cykler (endnu), men min ambition for 1½ år siden var at gå i gang og måske en dag ende med at kunne gøre alt selv. Det har vist sig ikke at være så let endda, men jeg er langsomt men godt på vej med lidt hjælp fra dem, der byder sig til.

2 comments

Comments are closed.