Stalen Ros 2012 – velopress på hollandsk cykelmarked

Glæden ved at cykle ligger de fleste hollænderne meget nært, hvilket også er årsagen til de betegnes som det mest cyklende folkefærd i verden. Traditionen har også sat sine aftryk i cykelsporten, hvor nationen har avlet mange af de alle største. Interessen for de gamle cykler er derfor ganske imponerende, og der findes et stort marked for de gamle havelåger dernede.

I weekenden pakkede vi så bilen, fyldt med forhåbninger og rullede den lille tur på godt 900 kilometer tværs ed gennem Tyskland, til det lille land, på størrelse med Danmark. Markedet blev afholdt i et stor forsamlingshus, i en lille flække Neerkant, tæt på Eindhoven – ikke de mest prangende rammer må man sige.

Markedet var en blanding med udstillede bane- og landevejscykler og små boder, som et traditionelt loppemarked, hvor folk kunne købe dele og cykler af private. De godt 40-50 boder var opdelt i 3 små haller, og udvalget var ganske stort til acceptable priser. Enhver cykelentusiast kunne få sine våde drømme opfyldt her, blandt sjældne stumper og special værktøj.

På et tidspunkt mistede vi helt overblikket i virvaret af fantastiske cykler og dele, og måtte stavre hen i forplejningzonen. En lille bar i massiv kirsebærtræ, hvor der blev serveret dobbelt løbet hotdogs, med tilhørende autentisk senneps signatur – god stil!

Stemningen i hallerne var helt i stil med temaet, da arrangørerne havde gjort et godt stykke arbejde, for at skabe de rigtige autentiske rammer om showet, med billeder og plakater fra cykelsportens tidlige dage. Folk var meget imødekommende og snakken gik lystigt i alle kroge, hvor der blev pruttet, handlet og fortalt røverhistorier i rigelige mængder.

Hvis du selv har fået blod på tanden, og har fået lyst til at deltage i et marked, har du allerede en mulighed i den kommende uge på Nørrebro, hvor der den 1. april bliver afholdt et marked (se links).

Links: