Rossin Super Record 1982 – Det orange lyn

En klassisk stålracer bygges ikke på en dag, og det er min Rossin Super Record et godt eksempel på. Fandt rammen i 2011 på et hollandsk cykelloppemarked. Blev straks fascineret af lakeringen og så potentiale til et godt projekt. At prisen kun var 1000 kroner inklusiv 1. generation Super Record sadelpind, Nuovo Record fittings og krankboks, gjorde heller ikke beslutningen om køb sværere.

Rammen blev oprindeligt opbygget med traditionelle Super Record dele, og udgjorde min primære træningscykel i hele 2013, hvor jeg også deltog i L’eroica.

Hen over vinteren 2014 lykkedes det mig at støve pantograferede dele op på Ebay, og hos Topbjerg Cykler på Nørrebro, hvilket visuelt gjorde den fuldendt.

Detaljer om cyklen

Ramme: Rossin i orange metallak bygget i Columbus SL rør, med pålodning til rammenummer.

Gruppe: Campagnolo Super Record grundlæggende. Sadelpind, skrårørsskiftere, frempind mm., er blevet udskiftet til Rossin panto dele. Kranksættet har 175mm arme med henblik på deltagelse i Gudhjem Bjergløb.

Hjulsæt: Blanke Nisi Mixer fælge med FT Bologna nav og Regina Oro Extra 6-speed 14-26t krans. Oprindeligt var de monteret med Challenge Paris-Roubaix 27mm dæk til Eroica, men til danske forhold og træning bruges Vittoria Zaffiro Pro.

Sadel: Spansk læder, Arius Imperator – i klassisk stil. En slankere udgave af San Marcos Concor Super Corsa.

Frempind/Styr: Frempinden er 3ttt Record 78 Rossin Panto 110mm i kombination med 3ttt 42cm Competizione styr med Merckx bukning.

One comment

Comments are closed.