Post Danmark Rundt: 1. etape den 3. august, Esbjerg-Esbjerg, 175 km

Post Danmark Rundt feltet bliver hertil formiddag sent af sted med start og mål i fiskeribyen Esbjerg i vestjylland. Det stærke felt bliver efter en kort præsentation på torvet ledt ud på en tur nordpå langs kysten gennem Hjerting, Oksbøl og rundt om Ho Bugt ud til Blåvand. Herfra går turen retur gennem Oksbøl og sydpå gennem Varde, Bramming og Gredstedbro. Fra Ribe kører feltet helt ud til digerne ved Vesterhavet og kører langs digerne godt 10 km nordpå. Tjæreborg passeres ind mod rundstrækningen i Esbjerg, hvor finalen er lig med opløbet i DM 2006 med stigningen på Hulvejen, inden opløbet foran Musikhuset.

Vejret ser ud til at være med rytterne, og de kan køre en første etape i møde med solskin og en jævn vind, der nok ikke vil give feltet de store udfordringer på den flade rute.

Prognose fra DMI:

Onsdag den 3. august 2011.

Vejrudsigt, der gælder til midnat, udsendt kl. 05.00.

Det bliver tørt med en del sol, men i løbet af dagen bliver det lidt mere skyet. Temp. op mellem 22 og 25 grader, og vinden bliver svag til jævn fra sydøst.

Forventet UV-indeks 3. august 2011: 3.5 – 5.8. Se mere under

Etapens forløb:
Præsentation og indskrivning fra kl. 11.20 på Torvet i Esbjerg.
Masterstart kl. 12.50.
Forventet opløb i Havnegade i Esbjerg kl. 16.30.
Rute: Esbjerg – Oksbøl – Ho – Oksby Blåvand – Oksbøl – Jandrup – Varde – Roust – Grimstrup – Bramming – Gørding – Jernvedlund – Grestedbro – Ribe – Vilslev – St. Darum – Allerup – Tjæreborg – Esbjerg.
Der afsluttes med 3 omgange á 3,5 km

OBS!
Der er enkelte ændringer på ruten til de to første etaper i årets Post Danmark Rundt. På første etape køres ikke gennem gågaden i Ribe, men til venstre af Nørremarksvej og ad Rosen Allé og Dagmarksgade.

Se flere detajler om første etape på www.postdanmarkrundt.dk.