Opfølgning på Create Bikes – Lort eller lagkage?

Jeg har desværre ikke fået respons på min artikel omkring Create Bikes (www.velopress.dk/?p=882) fra læserne, så har selv søgt lidt på nettet efter anmeldelser.

Fandt denne tråd på Glasgow Fixed gear forum:

www.glasgowfgss.com

Og denne på Fixie King forum:

www.fixie-king.dk

Det skal dog nævnes at den første udgave af Create virkelig var dårlig. Den nye version har fået rettet noget op på dette, men har dog stadig nogle svipsere i konstruktionen. Der findes langt bedre alternativer, dog ikke med samme farverig udseende. Den dårlige omtale på FixieKing kan skyldes, at brugerne her er meget erfarne fixed gear cyklister, og derfor har dømmer cyklen hårdere end fortjent. En normal cyklist vil aldrig belaste en cykel i samme grad. Det svarer til at sammenligne en Kia ud fra samme kriterier som en håndbygget Ferrari, der skal bruges til Le Mans.

Jeg har også fundet en artikel fra en ung mand, der købte en Create som hans første semi fixed. Her skriver han om hvordan han oplever cyklen over en periode på nogle måneder.

Digitalanthill.blogspot.com

Jeg vil stadig gerne have noget input angående Create semi fix. Hvis du har lyst så send mig en mail eller smid en kommentar nedenfor.

35 comments

 1. Har personligt ikke prøvet Create, men har kigget lidt på cyklen hos cykelbanditten, og de to der har stået ved naboopgangen.

  Det er ikke fordi den cykel ligefrem signalerer kram eller value for money. Personligt valgte jeg derfor at vente med at køre fix til jeg kunne købe noget andet (et conversion projekt).

 2. Fik fat i den på ebay.com. Create holder auktioner, hvor de bliver solgt til mellem 200-250 pund. Ellers bliver de solgt i forskellige danske cykelforretninger.Et godt og bedre alternativ er en Fuji Track. De bliver i øjeblikket solgt for 2900 kroner hos Trackbikeshop i Rantzausgade i Kbh.

  //Admin

 3. @ DrVelo
  Hvad er dine erfaringer med cyklen ? står nemlig og skal ha’ fat i min første fixie/singlespeed .

 4. @ DrVelo
  Tusind tak for dit hurtige svar.
  Jeg vil prøve at skrive til TBS, bor i Århus så kommer ikke lige sådan forbi. Er også så småt begyndt at få lidt blod på tanden mht. selv at bygge en fixie op fra bunden 🙂

 5. Nej, har kun set ganske få af dem køre rundt. Men hvis du leder efter en fixed er det nok ikke det bedste sted at starte.

 6. Jeg har for nylig købt en Create semi-fix, hvilket også et mit første fixie-køb.

  Cyklen gik i stykker efter én dag, og jeg måtte ind og få den repareret. Jeg er udover det ekstrem glad for cyklen. Den er hurtig, vildt flot og kører godt.

  Jeg vil anbefale den pga. den noget billige pris, men man skal stadig have i baghovedet, at det ikke er verdens bedste, derfor prisen.

  Hvis man er utilfreds med den, kan man jo bare skifte dele ud på den. Jeg synes den er fed!

 7. Jeg står her og skal og til at købe min første fixie/singlespeed. Jeg vil gerne have en der er af lidt bedre kvalitet end Create, så jeg har kigget på en Fuji Track og en SE Lager Singlespeed bike 2010 – http://www.bike-mailorder.de/shop/Singlespeed-Fixie/-Complete-Bikes-/SE-Bikes-Lager-singlespeed-bike-2010-black-grey::20804.html.
  Fuji Track’en er uden bremser og freewheel så når det er sat på kommer cyklerne til at koste ca. det samme (omkring 4400). Hvilken en af cyklerne vil du anbefale at jeg skal købe?

 8. Hej,

  Kender ikke SE Lager, men ser ret lækker ud. Modsat Fuji Track er den født som Single Speed og skal derfor ikke moderniseres. Er ikke sikker på om Fuji Track har mulighed for at få monteret både for- og bagbremse. Ved dog at gutterne i Track Bike Shop har solgt en masse fornyeligt, så giv dem et kald.

  //Admin

 9. Jeg købte en create semifix hos cykelbanditten i løbet af forårret 2010. Efter at have efterspændt alle dele kører den godt. Det skal dog nævnes at materialerene ikke er af verdens bedste kvalitet, men som første-gangs-køber af singlespeed lever den op til mine forventninger. Det var især prisen jeg lagde vægt på, da jeg ikke vidste om singlespeed var noget for mig – og i den forbindelse synes jeg at man får en fin cykel til pengene. Nu har jeg så fået mere blod på tanden, og vil gerne sælge min nuværende create for at “opgradere”.
  MVH.

  BB

 10. Hej BB

  Jeg kunne godt være interesseret i at købe din brugte Create. Hvad Størrelse og farve er det?

  Jeg bor på Nørrebro, så jeg ville godt kunne komme forbi og hente den, hvis du bor i KBH.

 11. nogle der kender til rs6000 lejer der kan erstatte denne sidder i create cykler og har en brist og friløbs kranse der er smurt ordenligt op fra fabrikkens side af.
  Ved det er generalt problem på alle friløbskranse.

  Mega surt alle forhandler får utrilfredse kunde fordi de
  ikke kan støbe noget ordenligt. 🙁
  Har her for et mdr siden købt en create hos cykelbanditten og utrolig god service nu til dags.
  er fattig studerende og fik bl.a afslag på 200 kr 50% for en kryptonite lås.
  Da jeg fik den igår efter en månede vente fra fabrikken side af, kan jeg oplyse de har fået mange fede modeller.
  og når jeg kommer til ekstra penge vil jeg nok spændere dem på lir til min cykel ( blå eller lilla, riceup styr,lilla kæde,lilla kranksæt) på lime grøn med sorte fælge, og så lige lilla pedaler 🙂

 12. Jeg kører rundt på en SE lager, men vil dog anbefale noget andet hvis du kører til. Har smidt et B43 baghjul på fordi jeg simpelthen blev for træt af at skulle “true” det medfølgende hjul hele tiden. Ellers er jeg glad for cyklen!

  AL godt!

 13. Hej Kidd,

  Mange tak for din beskrivelse af SE Lager. Jeg kan kun anbefale andre at skrive om deres erfaringer med tilsvarende fixed gear cykler, det er en stor hjælpe til nye købere at kunne læse om andre brugeres erfaringer med cyklerne.

  //Admin

 14. Tak for de gode og brugbare kommentarer. Jeg valgte, delvist pga jeres kommentarer, at kaste mig ud i en Create semifix, som jeg købte forleden hos Cykelbanditten i deres nye “pop up” butik på Istedgade. Udover den møg gode service jeg fik og lidt god rabat så er jeg sgu ret glad for min cykel. Der var lidt småproblemer med en af bremserne, men den fixede deres kvindelige mekaniker på 2 sek (lidt cool med en chick i værkstedet). Så indtil videre kan jeg kun varmt anbefale Createn. Jeg hørte at der var lidt småproblemer med den forrige model, men størstedelen af de fejl skulle være rettet på de nye modeller- så jeg satser på at at den bare spiller når nu jeg tager ud og triller…

 15. Køb den ikke

  Det er noget bras. Den ruster for et godt ord. Bremserne svigter efter kort tid.

  Havde min en uge før den begyndte at ruste

 16. Jeg ved ikke med Create, men ved at Fuji track ikke har været et fejlkøb for mig, købte den for ganske nyeligt godt nok brugt, så har spænderet omkring 2000 for at få den helt op at stå..

  Det er den første Fixie/ Single speed jeg har haft men er helt vildt glad ved den

  pris ialt, 3500,-

 17. Hold jer fra Create!
  Allerede på vej hjem fra forretningen, faldt det ene krans af på baghjulet..
  Efter en uges tid, begyndte der at komme knaselyde fra kranken.
  Stellets svejsninger ligner noget der er løgn og bare man kigger på lakken falder den af..

 18. Ang. Create

  Skriver i håb om der er nogen der kan nikke genkendende til hvor ufattelig dårlig kvalitet Create cykler er og har lyst til dele det herinde – jeg har tidligere udover sliddele skiftet for omkring 1500 kr på 1 år.
  Det skal siges at cyklen bruges dagligt ca. 10 km, hvilket jeg ser for at være acceptable at kræve af en cykel til 3000 kr.

  MEN det er ikke acceptabelt efter min fornuft at cyklen derudover er af så dårlig kvalitet at jeg fornylig oplever hvordan kranken uden videre knækker…!!!

  Jeg opfordrer alle der har bare lidt af samme historie til at komme med den her, det kan ikke være rigtigt at jeg er den eneste som sidder med en dårlig smag i munden omkring Create.
  Skriv – det vil være en stor hjælp for alle.
  Tak!

 19. Jeg købte min Create idag, og efter 400m punkterede forhjulet. Jeg kan selvfølgelig være uheldig, men det er en dårlig start.

 20. Min Create cykel har jeg lige smidt ud, efter kun 1½ års brug. Friløbet havde jeg skiftet to gange, den er rustet alle steder på nær stellet som dog skaller af i malingen. Ens føder glider af pedalerne når det regner. Bremserne er så utrolig dårlig kvalitet, så jeg også blev nød til at skifte dem. Lort ikke lagkage.
  Hilsen Søren

 21. Min Create cykel har jeg lige smidt ud, efter kun 1½ års brug. Friløbet havde jeg skiftet to gange, den er rustet alle steder på nær stellet som dog skaller af i malingen. Ens føder glider af pedalerne når det regner. Bremserne er så utrolig dårlig kvalitet, så jeg også blev nød til at skifte dem. Lort ikke lagkage.
  Hilsen Søren

 22. Jeg købte en Create Semi-fixed 2011 model i forgårs. Har jo ikke haft den så længe men har til gengæld ikke bestilt andet end at drøne rundt på den. Jeg er indtilvidere MEGET tilfreds. Den er super hurtig, kører som en drøm, rigtig flot og billig! Købte den hos Cykelbanditten, hvor man får: cyklen, 2 fine lygter, et eftersyn og en stor Kriptonyte lås til i alt 2800kr.

 23. Er der nogen der ved om 2012-modellerne er blevet bedre?
  Jeg er blevet lidt lun på Create, men er de virkelig så ringe som I skriver?

 24. Hej alle.

  Jeg går og overvejer at købe en SE Lager fixed gear. Og vil i den forbindelse høre om det er det værd? gode/dårlige oplevelser? hvor man skal købe den, og hvilke ting der kunne være værd at skifte ud?

  Mvh. Johannes

Comments are closed.