Moderne cykeltøj med retro traditioner

Solo-Bear-Jersey_chest

Siden starten af august har den lille webshop, VeloWear solgt cykeltøj af det New Zealandske mærke Solo.

Solo udmærker sig ligesom andre tøjmærker som Rapha og Cafe du Cyclisme, ved at lave moderne cykeltøj med et strejf af retro, og med en stærk tro på at det elegante design gør en forskel.

Solo har grundlæggende to serier af cykeltøj. Klassikerserien samt den mere traditionelle serie, hvor Solo mærket træder mere i forgrunden, og hvor der er brugt moderne materialer hele vejen igennem.

Klassikerserien
Klassikerserien består af en række cykeltrøjer, som alle har strikkede kraver og ærmekanter, kort lynlås samt de obligatoriske tre lommer bagpå. Derudover er der en fjerde lomme med lynlås udenpå til værdigenstande, telefon og lignende. Lommerne er, modsat det tidstypiske endog særdeles store, således at der let kan ligge et par slanger eller en banen uden noget stikker op ad lommen. Derudover har trøjen naturligvis siliconekant, således at trøjen sidder pænt.

Alle trøjerne i serien referer til et specielt cykelland. VeloWear har 7 forskellige modeller, Imperial, som knytter sig til den australske cykeltradition, Cafe Serrano, den spanske, Moretti, den italienske, Kilmory, den skotske, Velex, den luxemborgske samt endelig Bear som knytter sig til den russiske. Det er som regel farverne, eller motiverne på trøjen som røber tilhørsforholdet.

Alle logonavne på trøjerne er opdigtede, idet en af tankerne netop er, at man ikke orker disse modere cykeltrøjer med et hav af mere eller mindre pæne reklamer.

Logo trøjerne
Derudover har de en række trøjer, som vi kalder logotrøjerne, idet de alle i en eller anden udstrækning fremhæver Solo logoet.
Den mest iøjnefaldende er naturligvis CC-trøjen, som findes i tre varianter (sort/rød, rød/grå samt orange/blå), men i denne serie findes også en letvægtstrøje med lækker mesh bagpå, som sikrer at trøjen her er specielt velegnet på de meget varme dage. Til brug om vinteren har de en trøje af flecestof, medens de til det tidlige forår og efteråret, har den utrolig lækre og meget ikoniske Solo team trøje af merinould indvendig og kunststof udvendig.

Mens only brand
Solo er indtil videre et ”mens only” brand, hvilket de heldigvis har tænkt sig at lave om på, men desværre først i 2016. Først går udviklingen i retning af at udvide sortimentet til også at omfatte handsker, skoovertræk og andre accesories. VeloWear kan selvsagt ikke acceptere ikke at have noget til kvinderne i alt den tid, så tanken er at tage noget af det lækreste retro som Nalini kan præsentere, og her er faktisk også et par ting i klassiske materialer som merino-uld.

Jakke, bibs, veste, accesories m.v.

Ud over trøjerne er der to modeller i bukser, begge i utrolig høj kvalitet. Indlægget i bukserne er det samme som sidder i langt dyrere modeller fra Assos. Vintermodellen er trekvart lang og lavet i fleece.

Jakken som findes i Solo serien må siges at være en vinterjakke, men en utrolig god en af slagsen, som oven i købet også er smart med fx en asymetrisk lynlås.

Der er også en regnjakke, som kan bruges hele året, og som er let og nem at folde sammen og smide i en af lommerne efterfølgende. En vest kan også klares, ligesom der også er løse arme og løse ben, endda i flere forskellige udgaver.

Baselayer
Som enhver ved, som kører på cykel, er det altid en fordel af køre med flere lag, og aldrig mindre end to.
Solos baselayer er lavet af det lækreste merinould, og føles fantastisk mod kroppen. Modellen er elastisk og tætsiddende og fungerer upåklageligt, selv om moderne tekstiler formentlig transporterer sveden væk mindst lige så godt og i nogen tilfælde også bedre. Til gengæld, vil de helt sikkert lugte mere efter træning. Det er en af uldens helt store fordele, at det ikke lugter efter brug, uanset hvor hårdt du har trænet.

Lidt om VeloWear
VeloWear er startet som webshop, men har ambitioner om mere. Både i forhold til at få flere varer i butikken, men også i retning af at have helt andre tilbud, som fx personlig træning og test på tapetet i den nære fremtid. Med det følger naturligvis også ønsket om at have en fysisk tilstedeværelse, og i øjeblikket arbejdes der på højtryk mod at være i stand til at etablere en fysisk butik til foråret.

I takt med at vi kommer til at tilbyde træning, og vil have om ikke daglige så ugentlige træningsture fra lokalerne, er det håbet på sigt at kunne fungere som en slags mødecentrum, for alle de glade cykelrytter af alle kallibre, som dagligt træner i det sjællandske.

Om personen bag VeloWear, Michael Cubbin, kan siges at han er en garvet atlet som har dyrket cykel- og løbetræning igennem de seneste 30 år. I en periode var det mere løb som trak, med en personlig rekord på marathon på 2:38:00, men i forbindelse med en skade for nogle år siden, vendte han tilbage til cyklen, som også tidligere havde været den foretrukne motionsform.

2 comments

  1. Hej

    Vil gerne købe to sorte Velopress trøjer ( Ej uld) i str. l m. korte ærmer – og et stk langærmet samme str.

    How do I do??

    MVH Jørgen Friis

Comments are closed.