Grand Prix Vejle Ådal 2015 – året sidste race

GVPÅ-1024x562Skrevet af Niels Bjørnsteen

Retrocykelløbet Grand Prix Vejle Ådal kørtes første gang i 2014. Det blev en stor succes med en masse ryttere på flotte vintage cykler. I år, 12. september 2015, gentager vi succesen.

Et vintage-cykelløb, er et cykelløb, hvor tiden så at sige, er skruet tilbage. Man skal stille til start på en vintage eller retro cykel. Vi vil ikke sætte et specifikt “fra før årstal” på, hvornår en cykel er retro eller vintage. Men cyklen skal helst have et stål-stel. En gammel aluminiums-racer, vil også være fin.

Nogle har fundet den helt gamle racercykel fra 1950′erne frem. Eller måske fra endnu før! Andre stiller til start på en racercykel fra 1960′er-1970′erne, mens nogle helt tredje stiller til start på sin 1980′er racer. Og nogle har støvet deres gamle stål- eller aluminiumsracer fra 1990′erne af – og stiller til start på dén En del ryttere gør også meget ud af, at finde cykeltøj, der passer til den tidsperiode, som cykler repræsentere.

Grand Prix Vejle Ådal kan køres på flere måder. Nogle køre for hyggens skyld – mens andre f.eks. gamle cykelryttere, der har det som gamle cirkusheste, der pludselig lugter savsmuld – giver den gas og kører med stram kæde. Alle kommer dog også for møde en masse andre vintage-cykelryttere, og mærke suset og stemningen.
Se mere – og tilmelding på: grandprixvejleaadal.dk