’F’ for Ferrari og Faggin

Skrevet af John Djursfeldt

Efter at have set en fuldstændig istandsat racercykel på hjemmesiden ezsensbike.de, var jeg solgt. Det var en skøn og rasende dyr ”3200 €” Faggin stålracer. Raceren var ikke til salg ret længe, før den var væk til et heldigt ase
Sådan én stålbandit måtte jeg bare eje. Det måtte kunne lade sig gøre og samtidig noget billigere! Det måtte kunne lade sig gøre, også selv om jeg aldrig havde bygget en cykel før. Skulle bare finde et stel og de rigtige tidstypiske Campagnolo stumper og komme i gang.

The hunt started!!
Efter et par måneders søgen lykkedes det, at finde det helt perfekte stel fra en privat sælger på ebay.it. Sendte efterfølgende en mail til fagginbikes.com for at spørge, om de kunne hjælpe med en farvekode. Ud fra stel no. kunne de endda fortælle, cyklen var bygget maj 1992 (ikke som jeg troede slutfirserne) og solgt til en mand i byen ’Alvarez’ i Norditalien. Efter lidt mails frem og tilbage endte det med, at jeg og min bedre halvdel startede den firehjulede og styrede mod Faggin fabrikken i Padovo. Padova befinder sig i en lige linje mellem Gardasøen og Venedíg. Det blev en positiv oplevelse ud over det sædvanlige. Pludselig befandt vi os midt i en form for italiensk tidslomme. Som en forlængelse af Fellini filmen fra tresserne ’La Dolce Vita’ – hvor Anita Ekberg gjorde sig uimodståelig i Trevi-fontænen, trådte vi samtidig henover dørtrinnet til Faggin fabrikken, lige midt i den hellige siesta tid. På bedste italienske familievis spiste vi selvfølgelig med. Jeg blev, om muligt, endnu mere forelsket i ’Italy’ og mit nyligt indkøbte racerstel. Den familieejede lille eksklusive cykelfabrik bestod og består af mand, kone og søn samt et par hjælpere.

Hoved indgang til Faggin
Hoved indgang til Faggin

Du kan gå ind på fagginbikes.com og læse mere om cyklerne og firmaets stolte historie.

-Som en pudsig kuriositet kan jeg nævne, at den italienske cykelrytter ’Gianfranco Contri’ i 1988 blev verdensmester i enkeltstart i Odense på sin Faggin. Jeg kommer selv fra Odense. Jagten med at finde og vinde stumperne på diverse ebay auktioner, samt bøvlet og glæden ved at bygge en racer selv, kan ikke rigtigt gøres op i penge. Skal det alligevel gøres, kan jeg fortælle, at den rulleklar endte på ca. 13.000 -15.000 kroner.

Det er nok overflødigt at skrive, at min Faggin racer kører som en ny smurt Ferrari.