Dansk håndværk – gylden Banani fra ´80

banan 098

Rammen er en  Banani str, 63 cm c/c, håndbygget i Columbus SL rør af lillebror i 1980. Den er malet i en original guld lak, som de efter sigende skulle have benyttet i 80erne.

Fandt først ud af det var en Banani, efter jeg havde købt den, og jeg så at stelnummeret startede med Ba. Fik gratis mærker fra en meget flink dame ved Banani, efter at havde op lyst stelnummer. Rammen er købt  på Dba og hentet hjem fra København. Kunne straks se på på billederne fra Dba, at det var en meget fin gammel ramme på mufferne og den finish rammen er udført i.

Rammen er bygget op som følgende:

 • Campagnolo Nuovo Record og Super Record, samme serie, jeg selv kørte med i 80 erne.
 • Cinelli 1a frempind 140mm og Cinelli Criterium styr i 66-44.
 • Bomulds styrbånd – imprægneret.
 • Miliard 13-18 skruekrans.
 • Clement cf 2001/1 dæk, som lukket ring – dog til clicher fælg.
 • KMC 8 sølv kæde.
 • Turbo Bernhard hinault, som jeg købte ved drenge/pige VM i Holland 1981. Bremsekablerne er Gore ride on teflon kabler, som var dem jeg bedst kunne finde i den gamle Campa farve.
 • Jeg har malet op med rød farve, i alle graveringer på grejet, og ved muffer på rammen.
 • Mangler at sætte gear kabler på, da jeg mangler et kabel, med campa logo i knoppen. Jeg har problemer med pedaler som ikk kan blive tidssvarende, da jeg bruger str 48-49 i sko og ikke kan skaffe gamle cykelsko i den størrelse. Så det bliver et par hvide time pedaler af første generation til at starte med.  Tror de er tidsvarende, som de første look.
 • Har et sæt Campa Nuovo Record pedaler, som kunne sættes på med tåclips til udstilling. Cyklen skal dog bruges og ikke samle støv, så det bliver ikke tilfældet – selvom konen syntes den er så flot at den måske kunne hænge i stuen! Det er den første jeg har haft hun syntes det om, og jeg har mange cykler.
 • Cykelsko er et par time sko fra 94. Kunne i 80erne få nogle Addidas Eddy Merckx i str 48.

4 comments

 1. Super flot cykel..

  Med hvad og hvordan maler du den røde farve så fint i graveringer ect.?

 2. Hej Jacob
  Jeg har en Kildemoes Wanderer “Eremitage” Racer fra 1985 som er opbygget på en Columbus ramme, “håndloddet dobbeltbutted,
  men de decaler der er på ramme og forgaffel siger ikke noget om det er et sl eller sp stel. Ved du noget om denne specielle Kildemoes og da jeg er nteresseret i at male cyklen op: Hvor får du fat i nye Columbus overføringsmærker?
  Hilsen Henrik- Oldtimer

Comments are closed.