Copenhagen Classico 2014

Copenhagen Classico

De fleste cykelløb er for dem, der gerne vil vinde ved at komme først over stregen. Cyklen har kostet en formue, udstyret er toptunet og deltagerne har masser af kilometer i stængerne.

Copenhagen Classico handler ikke om fart over feltet eller syre i benene.

Copenhagen Classico er et cykelløb, hvor det handler om at have en fantastisk dag i godt selskab og med god mad og drikke. Fra startområdet ved Onkel Dannys Plads ruller vi til Recycles butik på Dybbølsgade, hvor den officielle start vil gå. Herfra bliver feltet eskorteret rundt i samlet flok på den ca. 25km. lange rute i København. Målet er ikke at kommer først over stregen eller have mest sved på panden – det er derimod at have nydt turen rundt i hovedstaden, se bedst ud i sin gamle cykeltrøje og retro briller eller i den helt anden boldgade med blazer og sixpence. Dvs. at der ikke stikkes fra feltet og der sprintes ikke over målstregen. Vi kunne derimod finde på at belønne den rytter, der krydser stregen på mest elegant vis. Glem alt om energidrik og energibarer undervejs på ruten. Og glem alt om proteinshaken, når du kommer i mål. Under Copenhagen Classico vil vi have to stops undervejs – de såkaldte “Bobbel-stop”. Her vil der blive serveret et glas bobler og på et af stoppene vil vi muligvis kunne nyde lidt tapas oveni. I målområdet står den på lækkerier og delikatesser.

Start- og målområdet vil være åben for både deltagere og publikum. Tag familien med og lad dem(hvis ikke de selv deltager) hylde dig og resten af feltet, når i kommer til bage til Onkel Dannys Plads. Her vil hele området være omdannet til en italiensk markedsplads med boder der tilbyder tøj, cykeldele, lækker mad og drikke, og der vil selvfølgelig være live musik.

Copenhagen Classico er altså mere end bare et cykelløb – det er en hyldest til klassisk cykling – det er en festdag!

Hvornår er det? Søndag d. 22. juni 2014 kl. 11.00
Hvor er det? På Onkel Dannys Plads ved Cafe Mandela
Hvor kan jeg tilmelde mig?
www.copenhagenclassico.dk

Hvad for en cykel må jeg køre på? Da Classico er et klassisk/retro cykelløb, så er der selvfølgelig visse guidelines til, hvad for en cykel, der må stilles op på. Reglerne er som følger: – Cyklen skal være fra før årtusindeskiftet – Carbon cykler og carbon dele er ikke velkomne – Vi kører på: racercykler, klassiske herre/dame-cykler, gamle ladcykler, væltepeter og tandem.

rutepræsentation 2

Hvad skal jeg have på? Der er ingen krav om påklædning, men vi vil selvfølgelig sætte stor pris på, at du dresser dig op! Det kunne f.eks. være i din gamle Eddie Merckx – Molteni trøje og en fed cykelkasket (vink vink – Copenhagen Classico kasketten). Det kunne også være iført en Tweed Blazer og sixpence.

Kan jeg vinde noget? JA! Copenhagen Classico tildeler præmier til rytteren med bl.a. feltets flotteste cykel, flotteste cykeltrøje, mest gennemførte look osv. De præcise kategorier vil blive annonceret på et senere tidspunkt. Kategorierne vil blive bedømt af en yderst kompetent jury bestående af bl.a. Brian Holm og teamet bag Classico.