Campagnolo med personligt præg

Vil du give din Campagnolo gruppe et personligt præg eller skal du bare opfriske dine gamle pantograferede dele, kan du måske få inspiration fra denne artikel.

Blandt cykelfolket har der altid været tradition for at optimere og tilpasse udstyrs grupperne efter behov. Cykelproducenterne hyrede gravører til at lave graveringer og mønstre i delene, for at fremhæve deres topmodeller. Essensen var at bevare formen og holde sig indenfor de klassiske rammer, og implementerer detaljer fra rammerne ind i udstyret  via farver, signaturer og logoer.

Hvor skal jeg starte? Start eksempelvis med skrårørsskifterne. Super Record seriens udformning egner sig bedst og er lettest at opnå et godt resultat med.

Hvilken farve skal jeg vælge? Tag udgangspunkt i farverne på decals, og de originale pantograferinger på rammen.

Fremgangsmåde:

  • Start med at rengøre skifterne med *Autosol til du får et tilfredsstillende blankt resultat. Brug en klud og suppler med en tandbørste eller anden børste med stive hår.
  • Brug derefter husholdningssprit til at rense med, og sørg for alt snavs bliver fjernet fra fordybningerne, hvor maling skal påføres.
  • Fordel *malingen i uddybningerne med en *lille pensel. Du skal ikke være urolig for at male uden for uddybningerne – det kan ikke undgås.
  • Rens den overskydne maling af efter et par minutter, med en klud påført husholdningssprit. Vær opmærksom på at bruge en ren glat klud uden løse tråde eller nullermænd.
  • Sørg for al maling er renset af udenfor de tiltænkte områder.
  • Mal eventuelt i flere lag for at opnå bedre resultat.

Der er mange muligheder for hvor du kan male, men prøv at holde dig til de mest logiske områder. Kranksæt (udfræsningerne), klinger, frempinde og sadelpinde er nok de mest oplagte, men man kan også eksperimenterer med eks. huller i høj flange nav, God arbejdslyst. Send os meget gerne forslag til andre teknikker eller billeder af dine egne kreationer på info@velopress.dk.

Materialer:

Klude
Autosol
Husholdningssprit
Modelmaling (Humbrol)
Pensel