Artikler

Guide til billig fixie v. 1,00

Dette er en vejledning til dig som skal ud og anskaffe dig en fixie. Artiklen vil jævnligt blive opdateret med nye tilbud, råd, og udstyr som er værd at anskaffe sig når man bygger/køber en fixie. du kan finde et link til artiklen i øverste menubar under artikler, “guide til billig fixie. Guiden vil både henvende sig til folk der ikke gider besværet med at bygge selv, men hellere vil have en cykel der er klar til brug.

I artiklen vil jeg søge på nettet efter alt hvad der kan betegnes som billige dele, men dog stadig har en hvis kvalitet så cyklen kan holde til hverdagen bykørsel. Smid evt. en kommentar hvis du selv har et spørgsmål eller en gode råd til emnet.

Første skridt i retningen af en ny/brugt fixie er at gennemsøge de danske hjemmesider. Her er det altid en god ide at starte med dba.dk eller guloggratis.dk. På Den Blå Avis er det i øjeblikket “24. august” 14 annocer der passer på søgeordet fixie. En god ide er også at bruge DBCs- hjemmeside “dansk banecykling”, her du finder en køb og salg rubrik hvor du kan lede efter dit grej. Desuden findes der feltet.dk der ligeledes har et godt brugtmarked.
Skridt nummer 2, i din søgen på en billig fixie/single speed racer er kigge udover de danske grænser. Flere udenlandske sites tilbyder billige cykler, langt under den pris de danske forhandlere tilbyder. Her er det dog vigtig at være opmærksom følgende:

  • Handel med lande udenfor EU vil medføre importafgift og moms af både fragt og pakkens pris. Det vil ofte betyde en stor merudgift på mellem 35-50%!
  • Vær altid opmærksom på fragtprisen, den kan varierer mellem 300-2000 kroner for en komplet cykel!
  • Tjek altid billederne af cyklen meget nøje inden du køber. Sammenlign udstyret med det du kender fra danske cykler. Kendte mærker på udstyr som bremser, hjul, kranksæt mm.. Hvis du køber for billigt vil det ofte være kopier fra Kina med dårlige kuglelejer, sølle samle kvalitet og i det hele taget en ringe helheds fornemmelse, der gør cyklen helt sikkert ikke vil holde til det danske vejr- og vejforhold.

One comment