Varme Mekaniker Tips fra Post Danmark Rundt

Jeg er landet sikkert igen efter en hektisk uge som Mekaniker i Post Danmark Rundt for Team Concordia – Vesthimmerland Pro Cycling.

Jae, jooo, det er da lang tid siden at etapeløbet sluttede, men jeg var ærligt talt helt smadret af rundturen som var væsentligt hårdere end forventet. Jeg vil ikke gå så meget i detaljer, men kan fortælle at vi var to mekanikere der skulle holde 16 cykler 100% klar, idet rytterne havde 8 løbscykler og 8 reservecykler. Derudover havde hver rytter en enkeltstartscykel og teamet kører på lukkede ringe, så ved punkteringer tager det lidt længere tid at hive en lukket ring af fælgen, smøre ny lim på og så montere den nye ring. Det blev til nogle sene timer, men det hele gik lidt nemmere med en kold sixpack stående inden for rækkevidde! hehe

Her får du lige et par tip til hvordan vi gjorde hele processen lidt nemmere:

Finish Line producerer virkelig gode produkter til rimelige priser når du skal klargøre din cykel. Det var næsten alle prof Teamsenes mekanikere der bruge produkter fra Finis Line, og jeg må sige at jeg også selv blev mere end almindeligt glad for produkterne. De virker bare som de skal!

Stativ:

Skal du undgå ondt i ryggen pga. dumme arbejdsstillinger, er et stativ til cyklen det bedste. Cyklen kan så placeres i den højde du vil have og det er langt nemmere at justere dine gear, bremser og andet.

Vask:

Her er “Super Bike Wash” et super produkt der kan sprøjtes på i små men rigelige mængder. Det er også super godt til at rense dit styrbånd så det ikke er snavset. Brug altid kun den samme svamp til dit styrbånd. En spand med bilshampoo er nu heller ikke af vejen, og en gang med vandslangen bagefter.

Kæde og Klinger:

Tag ikke kæden af og lig den i petroleum, det tager alt for lang tid og er ikke nødvendigt med de gode produkter der er på markedet i dag.

På kæde og klinger foretrækker jeg selv f.eks. “Multi Degreaser” i en lille kop og så i gang med pensel på både gear rullerne, baggear, forgear og Kransene foran.

På billedet til venstre kan du se en kæderenser hvor du hælder lidt “Multi Degreaser” eller “Citrus Degreaser” i og derefter monterer den  på kæden på cyklen. Drej pedalarmene baglæns så kæden renses i den lille boks. Meget smart og sviner ikke.

Husk at smøre kæden godt med “Ceramic Wax Lube” som næsten alle prof team mekanikerne benytter sig af.

Krans på baghjulet:

Her fik jeg en øjenåbner under Post Danmark Rundt. Det produkt der hedder “Speed Degreaser” er ganske enkelt genialt. Jeg stod med flere cykler hvor kransen bagpå var møgbelortet af olie, olieklumper, skidt og møg. Hvis du sprayer med “Speed Degreaser” et par gange imens klingerne sidder på baghjulet er DET HELE RENGJORT PÅ UNDER 20 sek!!! Og det inkl. gear rullerne! Husk at tøre dine hjul af bagefter og giv masser af ny olie smørelse til de bevægelige dele, for produktet rengører emnerne fuldstændigt for skidt, olie og vand.

Hvis du vil vide mere om cykling, træning og teknik så smut lige forbi formtop.dk