Test: XLC værktøj i 33 dele

Mit Benotto projekt har været undervejs længe. Efter indkøb af en del Campagnolo Super Record dele var det tid til at pimpe!

Saddelpinden var det første der blev skiftet – de to små 8 mm møtrikker var en udfordring, men skifte nøglen passede perfekt så man kunne dreje 1/4 omgang ad gangen. Unbraco sættet er godt med udfræsning i den lange ende (kugle hoved), så skæve vinkler kan nås.

Kædeskilleren virker helt perfekt og er solidt lavet. Pedalnøglen kunne skrue selv tilgroede pedaler af uden problemer. Der mangler en 14/15mm krank nøgle – stor anke!

Krankbox nøglen og kassette adskiller har jeg ikke brugt endnu – men det hele virker solidt. Topnøgle og bitssættet var en god hjælp, selvom rigtige skruetrækker og nøgler nok havde været bedre.

Konklusion:
Et godt værktøjssæt som du i øjeblikket kan købe hos cykelgear.dk for 399,-, som har næsten alt man har brug for som vintage nørd, eller hjemme cykelmekaniker.

Skrevet af Thomas Marker

XLC værktøj i 33 dele
Pris 400 – 600 kroner
Info  Indhold :6x Bits (2x torx 15/20 mm ; 2x stjerne 5 / 7 mm ; 2x lige 1/2 mm)
1x Rørnøgle kobling1x Reparation box med lappegrej
3x Rørnøgle mellemværker ¼ ” unbrakonøgle 8/9/10 mm
1x L- greb topnøgle3x nylon dækjern
1x 2 i 1 aftrækker til Hollowtec 2 kranksæt1x værktøj til at nitte kæder (kædesprænger)
8x Unbracho nøgle med vinkel med kugle hoved 2/2.2/3/4/5/6/8/10 mm
1x Pedal skruenøgle

1x pinion remover
1x Dobbelt kegle skruenøgle 13/14/15/16 mm
1x Lejerør skruenøgle / 1x open- ende skruenøgle 8×10 mm
1x Spoke skruenøgle / 1x inderste lejeaftrækker / 1x friløb puller

www Cykelgear.dk/værktøj
Vurdering

2 comments

  1. Nu har jeg brug sætte lidt mere – særligt den meget kraftige pedalaftrækker har jeg et godt øje til – den kan få den mest genstridige pedal af.

  2. OK men personligt ville styrfittings og konusnøglerne næppe få lov til at komme i nærheden af mine Record eller SSC stumper.

    Ved godt jeg er brancheskadet – men har ødelagt flere værktøj af denne type inden jeg blev prof…..

    Er men til retro/istandsættelse er der ingen vej udenom prof kvali styrfittings og konusnøgler. (De bedste konusnøgler er Campa – og de kan fås til fornuftige priser flere steder på nettet – tror jeg gave omkring £20 fra CampyOldy for mine.

Comments are closed.