Ronde van Vlaanderen – 74. udgave Sint-Niklaas til Meerbeke 265 km, 1. april 1990

Ronde van Vlaanderen

Det var en fantastisk sejr for Argentin den dag, som blot beviser at cykelløb ofte vindes med snuhed og kløgt, end ren power. Reelt set blev løbet afgjort over kun 2-3 km. Der var en mindre gruppe afsted med bl.a. Giuseppe Calcaterra, Rolf Jaermann, Michel Dernies, Fabio Roscioli, Rudy Dhaenens, Laurent Fignon, Per Pedersen og Moreno Argentin. Da de kører gennem en by med forplejning er der en som angriber. Fignon bliver sur og kører ham ind med Per Pedersen på hjul. Da angriberen er hentet fortsætter de lidt – får en 40 – 50m til de øvrige udbrydere. Argentin har set at lidt forude venter en lille bakke, så han kommer forbi bagfra, med alt hvad han har og den eneste som når at se det/reagere var Dhaenens. De får hurtigt 20 sec., så 30 sec. og så er de afsted. De samarbejder ind mod mål og afslutningen er en ren formsag for den spurtstærke italiener.

Rudy Dhaenens vil jeg altid huske som en af de hårde belgiske ryttere, som dog grundet uheld ikke kom til at vinde så meget.

Året forinden var han afsted på en etape i TdF. Ind mod mål, hvor der vel mangler 2 km af etapen, bliver han jagtet nådesløst af feltet. I et ellers rimelig bredt venstresving presser han farten lidt for meget, med det resultat at ringen på hans baghjul triller af og han ryger ned. Så kan han eller stå og se feltet køre forbi og kæmpe om etapesejren.

Senere i ’90 skulle der køres VM i Utsonomiya (Japan) og her vendte lykken for en kort stund. Efter sigende tog han til Japan mere end en uge før løbet, for at akklimatisere sig og ikke køre VM med jetlag. Det bliver ren triumf for Belgien, da Rudy Dhaenens og Dirk de Wolf kører afsted til sidst og sikrer Belgien dobbelttriumf i mændenes landevejsløb for 3. gang i historien.

Blot 2 år efter tvinger hjerteproblem ham til at opgive karrieren.

6. april 1998 mister han tragisk livet i et trafikuheld i byen Aalst. Han er ude og vise rundt til Flandern Rundt og er på vej mod målet i Meerbeke, da går det galt. Han når derfor aldrig at se Johan Museeuws flotte triumf.

Skrevet af Ove Simonsen

2 comments

Comments are closed.