Mostra Scambio Milan – italiensk vintage cykelmarked

Mostra Scambio

Besøgte stumpemarkedet Mostra Scambio i Milano i forrige uge (15.-17. februar). Der var cirka. 4-600 stande ialt, hvor omkring 40-50 stande var med cykler og cykelstumper. Der var en enkelt stand med primært nos/nib campa komponenter til Ebay priser eller lidt over. De øvrige stande havde hovedsaglig brugte – med overvægt af udbankede stumper, også til Ebay priser eller lidt over. Et par 3.sortering HF Campa nav kostede EUR 150,- og hvis de var rigtig færdige ku jeg få prisen ned på EUR 135,-.

Der var meget få sjældne stumper…, og f.eks. en godt brugt rusten(krom på stål Magistroni banekrank med blokkæde krank, uden den venstre pedalarm EUR 200,- . Delvist rusten Gambio Corsa gear/navsæt kostede EUR 350,-.

Et er, at prisniveauet syntes på linie med eller højere end priser på Ebay. Noget andet er, standen på de brugte stumper generelt så ringe ud; så ringe, at italienerne ikke selv gider røre ved dem. Der var relativt få high-end racercykler – fandt dog en Eddy Merckx (gul-orange) med Nuovo record gruppe (fræset ud og boret op). Den kostede 1.800 EURO!

Som jeg har været inde på tidligere, hørte jeg fra en ældre herre, som jeg mødte i bussen på vej hjem fra markedet, at der årligt afholdes et meget stort stumpemarked i byen Imola, lidt uden for Bologna..(næste markede afholdes i sept. 2013). Ifølge den venlige ældre herre, skulle man her kunne finde markant bedre stumper, og til priser under det halve af priserne på Scambio Corsa markedet i Milan. Hvor markedet i Milan afholdes på et stor messeområde, hvor det er dyrt at købe en standplads, TROR jeg det i Imola, er noget helt andet, med stande på offentlig vej, og formodentlig med flere private (ikke professionelle) stande.

Jeg tænker på måske at tage derned, hvis jeg har overskud (mentalt og økonomisk). Jeg synes jeg støder på italienere, som snyder og bedrager på bedste vis, og jeg kan kun magte små doser af gangen… Så vi må se!

Link:

www.parcoesposizioninovegro.it