Kullen på MTB

Mine to cykelhomies Kristian og Claus, begge tidligere eliteryttere, beskriver her deres træningstur i det svenske på MTB:

Kristian og jeg havde længe snakket om at tage en tur til Kullen i Sverige og fyrre den af på MTB.

Et storslået naturreservat
Kullen er et af Sveriges mest storslåede naturreservater. Det er et otte km langt “bjerg”, der tilbyder næsten alt, hvad man kan ønske sig af naturoplevelser. Naturen på Kullen er meget varieret med bøgeskove, lynghede, store engområder og småsøer. Fra det højeste punkt der hedder Håkull, der rejser sig hele 187 meter over havets overflade, har man en virkelig flot udsigt over hele landskabet. Rute til Kullen fra Helsignør

I går tirsdag havde vi så begge fri. Bilen blev pakket, og DMI checket for 7 gang.  Der er nogle giftige nedkørsler med store sten, som IKKE skal være våde, hvis man vil hel ned….

Vi satte bilen ved færgen i Helsingør. Det koster kun 45 kr for en retur billet med cykel.

Fra Helsingborg cyklede vi de ca 36 km til Kullen ad asfalt/grusvej og lidt skov. Kåde som vi var, tog vi dog nogle afstikkere, når vi så noget, der lignede et spor.

På Kullen kom vi så til det, hele turen gik ud på, nemlig et vandrespor på ca 22km, der er afmærket med rød og blå på træerne. Vandrestien er meget kuperet og skifter mellem smalle singletracks og lidt grusveje,Det tog lige lidt tid at køre sig “ind” på sporet, da det er ret teknisk. Enkelte steder er der over 150 m ned, hvis man kører galt… Desværre var der stadig vådt nogle steder, så vi måtte af og gå, men det var super fedt.

Med 16km tilbage til Helsingborg måtte vi ind på en tankstation og fylde depoter op. Modvinden var ond efter så mange timer i sadlen, så vi måtte tage føring på skift, hele vejen hjem fra Kullen.

Tilbage i Helsingør kunne vi se tilbage på 5.5 time effektivt MTB træning.

7 comments

 1. I skulle ikke ligge inde med lidt GPS data på jeres tur – Data der feks kan bruges i en Garmin Edge 705 ?

 2. Lyder som en fed tur!

  Er det (officielt) tilladt at MTB’e på stierne?

  Dbh. Kristian

 3. Hej,

  jeg taler lige med guiden på turen, så vender jeg tilbage med et svar.

  //Admin

 4. Hej,

  vi har desværre ingen gps data på ruterne. Turguiden (Claus) fortalte at de ikke så nogen skiltning angående cykling i terrænet, ved dog ikke hvad reglerne er rent officielt.

  Mvh

  //Jacob

 5. Den tur vil jeg prøve i weekenden her – hvor finder man starten på sporet på Kulllen?

 6. Hejsa,

  Lyder som en fed tur.. jeg står og skal arrangere en tur for nogle venner. Kan du evt. fortælle mig hvor I røg på de 22 km?

  Mvh Jesper

Comments are closed.