Giro’en kommer til Danmark

Når verdens næst største cykelløb Giro Italia starter den 5. maj, bliver det med Herning som værtsby. Rytterne fra de 22 hold skal ud på 3 etaper i det midtjyske, og efter kritik af tidligere års ruter, er dette en mere human start.

De 3 første etaper af GIRO D’ITALIA 2012 ser således ud:

  • 1. etape: 5. maj – HERNING, 8,7 km, EnKeltstart (3)
  • 2. etape: 6. maj – HERNING-HERNING, 206 km (1)
  • 3. etape: 7. maj – HORSENS-HORSENS, 190 km (1)

Etaperne er markeret med et tal fra 1-5, der illustrerer dens sværhedsgrad.

Med Giro D’Italia’s ankomst, får danskerne en helt unik mulighed for at opleve et af verdens mest traditionsrige cykelløb med pressefolk, ryttere, hjælpere – et kæmpe omrejsende cirkus med alt hvad der hører til.

Detaljeret overblik for de tre etaper:

Rytterne skal nok blive udfordret, selvom der ikke er de store stigninger at byde på. Den klassiske danske sommer og landevej byder altid på sidevind, smalle snoede veje og regn – en faktor der nok minder mest om forholdene i forårs klassikerne.

1. etape af Giro d’Italia 2012 køres 5. maj som en enkeltstart på en 8,7 kilometer lang strækning i Herning by.

Starten går fra Markedspladsen i Møllegade, hvorefter rytterne kører gennem gaderne i centrum, passerer Torvet og via Nørregade, Viborgvej og Sjællandsgade når Dronningens Boulevard.

Herefter drejer rytterne op ad Holstebrovej til H.P. Hansens Vej, hvor der er mål ved Beredskabscentret.

2. etape af Giro d’Italia 2012, er 206 km lang bliver kørt søndag 6. maj og har også start i Herning.

Derefter feltet kører vestpå til Ringkøbing og Søndervig, op langs den jyske vestkyst og gennem Lemvig som det nordligste punkt.

Herefter kører feltet videre til Struer og sydpå gennem Holstebro inden det via Sørvad og Vildbjerg når tilbage til Herning, hvor feltet passerer målstregen ved Beredskabscentret.

Feltet begiver sig så ud på en 12 kilometer lang rundstrækning inden opløbet på H.P. Hansens Vej ved Beredskabscentret.

3. etape af Giro d’Italia 2012, mandag den 7. maj lægger Horsens by til start og mål på en 190 km lang.

Feltet kører ad en rute langs Horsens Fjords sydside over Glud mod Juelsminde, hvorfra det går nordpå igen mod Horsens og herfra videre på den nordlige side af fjorden mod Odder.

Herefter går ruten mod vest med passage af to af Danmarks højeste punkter, Ejer Bavnehøj og Yding Skovhøj, videre til Brædstrup, hvorefter ruten fører feltet tilbage til Horsens og passage af målområdet på Strandpromenaden.

Her vil en 14 kilometer lang rundstrækning i byen blive gennemkørt tre gange.