Gios Compact CX 1988

Skrevet af Thomas Marker

Vinterprojekt 2013/14: Gios Compact CX. Cyklen har hængt i Gios butik i Torino siden 1988 – der er åbenbart ikke mange italienere der har brug for en 60 cm CX! Jeg spurgte Marco Gios om jeg måtte købe den- No, de må ikke sælge ud af Italien grundet rettigheds krig med Gios.it efter firmaet blev splittet i 1998.

En Italiens mellemmand blev spurgt og cyklen blev sendt til Milano, og videre til København. Billeder viser Aldo der klargør den inden transport. Desværre fik den et slag under transporten så kronrøret skulle rettes ud. Lars Bryde var manden, der ud over at æde egern, også er en troldmand til den slags. Gios Cx blev overbragt sammen med en Campagnolo Record Titanium 8speed gruppe, som en gul Banani var donor til. Topbjerg strikkede et sæt hjul med Mavic Open Pro fælge. Saddel og styrbånd er fundet på Ebay. Frempind med Bombini panto blev fundet under L’Eroica. Desværre var holdbarheden kort, da frempinden flækkede.

GIOS CX

Cyklen kører fantastisk og er meget stiv og responsiv. Der er monteret Challenge dæk Grifo og Fango – jeg har racet rundt på Amager Fælled og har allerede flere KOM på Strava under vesten. CX kan anbefales som perfekt supplement til landevejs racer, korte intervaller med høj puls giver god kondition inden forårs sæsonen starter. Velopress har nu et helt hold der vil kunne ses til Soignour CX forårs cup.

Ses i mudder sporet!

One comment

  1. Overskriften har gjort cyklen 10 år ynger – den er bygget i 1988 af Aldo Gios og har hængt i butikken og ventet på mig i 25 år!

Comments are closed.