Copenhagen Gran Fondo 2012

Nu har  alle Amatører mulighed for at køre sig i regnbuetrøjen via VM-afdelingen Copenhagen Gran Fondo i København og Helsingør 1. juli.

Cykelfestival til sommer: Alle danske cykelmotionist med drømmen om at stå øverst på podiet og iføre sig UCI’s eftertragtede regnbuefarvede verdensmestertrøje, har nu mulighed for at forfølge drømmen, når København og Helsingør er vært for en afdeling af den verdensomspændende UCI World Cycling Tour søndag den 1. juli 2012. VM-afdelingen i København er en af de kvalificerende konkurrencer til finaleløbet, som er sæsonens kulmination, hvor der kåres amatørverdensmestre i 9 forskellige aldersklasser. Den Internationale Cykelunion, UCI, står bag UWCT.

Copenhagen Gran Fondo er navnet på den danske afdeling af det samlede amatør-VM, der består af i alt 16 cykelløb spredt over hele verden. I de 15 første VM-afdelinger, heriblandt København den 1. juli, kan man kvalificere sig til den store finale, der i år finder sted i Sydafrika, og hvor man som amatør kører om de eftertragtede UCI-regnbuetrøjer.

“København og Hesingør lægger veje til en cykelfestival til sommer, som skal udvikle sig til en klassiker i Danmark i løbet af de næste par år. Allerede næste år håber vi på, at deltagertallet kommer op omkring 5.000 deltagere, og vi er i dialog med både kendisser og cykelkoryfæer om at stille op for at dyste om regnbuetrøjer mod amatørerne. Ultimativt er ambitionen, at vi bliver vært for finalen i 2015,” siger Lars Vallentin, Senior Business Development Manager i Wonderful Copenhagen.

UCI World Cycling Tour blev afholdt første gang i 2011 og er en cykelevent for alle amatørcykelryttere i hele verden.Allerede i næste uge har du

Ruten:
De første 45 km bliver en motorcykeleskorteret tur fra Parken på Østerbro til Helsingør, hvor jernhestenes væddeløb gives frit på en 25 km rundstrækning i og omkring Helsingør, der skal gennemkøres 4,5 gange. I alt 160,2 km på en kuperet og teknisk rute, der kombinerer den historiske midte af Helsingør og de snoede landeveje gennem det varierede landskab.

Der er mål ved Kongekajen i Helsingør – en spændende afslutning på en rundstrækning med musik og diverse tilskueraktiviteter, og hvor drømmen om regnbuetrøjen kan få ekstra næring for de amatører, der indløser startplads til sæsonfinalen i Sydafrika.

De bedste 25 % i hver aldersgruppe i hver kvalifikationsevent kan stille til start og kæmpe om regnbuetrøjerne i det afgørende finaleløb.

Links: