Charlottenlund Criterium søndag 17. juni

De top trimmede ryttere fra Velopress – til højre ses Thomas Thue, Lars I Hansen, Frans Lacour og Nikolai Lubich.

Søndag deltog Velopress.dk i Criterium Charlottenlund. Der blev stillet med fem ryttere: 4 i holdkonkurrencen og 1 i det individuelle race.

Det nystartede cykelløb, arrangeret af herrebladet Euroman, foregik på en godt ti kilometer lang rundstrækning med start og mål ved Danmarks Akvarium. I alt syv omgange blev kørt.

Lad det være sagt med det samme: De fleste af Team Velopress’ ryttere bruger mere tid på at pudse cykler end på landevejen, og derfor blev slutresultatet – i hvert fald i holdkonkurrencen, hvor undertegnede som tredje rytter havde ansvar for sluttiden – på det jævne: Godt 33 km/t i gennemsnit.

Til historien hører, at dagens hovedfelt inkluderede cykelnotabiliteter som Bo Hamburger (som i øvrigt blev dagens individuelle vinder), Rolf Sørensen og Brian Holm.

Det mærkedes på tempoet. De første to omgange var neutraliseret, men allerede her var farten høj og viste et motionsløb, hvor var kamp om pladserne i front.

Nede bagerst ku’ vi andre så glæde os over at være del af en veltilrettelagt begivenhed: Ruten var lukket for biltrafik i løbets køreretning, officials markede tydeligt ruten og sving. Og ikke mindst var der de overraskende mange tilskuere med opstilling langs ruten. Her blev der givet opmuntrende tilråb til både hurtige og langsomme ryttere.

Der skal i det hele taget lyde et stor tak til Euroman for at stable et velsmurt arrangement på benene. Det handler om at markere sig dér, hvor læserne er. Og her er det oplagt at give det voksende antal MAMILs (Middle Aged Men In Lycra) mulighed for at være med i noget, der giver følelse af et rigtigt cykelløb. Med kommentatorboks, sponsortelte, præmiepiger og inddæmmet opløbsstrækning.

Det virkede – også på os – og fra Velopress.dk skal lyde et tak for invitationen at deltage. Vi stiller op igen til næste år. I samme jævne form.

Resultatlisten fra løbet kan ses på www.onlineresultater.dk.

Af: Nikolai@velopress.dk

3 comments

  1. Fantastisk sjovt at deltage og opleve rigtig cykelløbsstemning. Gadeløb er afgjort en underholdende måde, at køre løb på. Vi skulle 7 gange op af Ermelundsbakken og havde en lang nedkørsel af Klampenborgvej, hvor der kom fart i stålet. Flere rundkørsler, sving og et åbent stykke på Strandvejen med modvind gjorde ruten meget afvekslende. Og en sluttid på knapt 2 timer og 28 min. for de 80 kilometer, er ikke så ringe for et par utrænede modne herrer på gamle stålcykler. Stellet på Bo Hamburgers Kyklos cykel vejer 840 gram og totalvægten er 6,4 kg !

  2. Ha ha – Bo Hamburgers forhjul koster mere end hele min Colnago Superissimo….

Comments are closed.