Celeste Bianchi fra 84 med Dura Ace

Jeg er så små startet på et lille projekt. Det er ikke dedikeret til at  cyklen skal tilbage i original stand, men snarere hvad jeg synes passer godt til rammen. Mit mål er ikke at bygge en komplet NOS cykel – jeg har valgt at bruge ramme og dele der er godt brugte, og så samle en cykel der er flot og ikke mindst funktionsdygtig.

Lidt om rammen:

– 57 cm midt / midt – italiensk (TTS) stålrør med krom forgaffel. Mere info følger.

Lidt om udstyret:

– Shimano Dura Ace 1. generation – den sorte gruppe fra midt til sidst i 70erne (mangler down tube shifters). Her er jeg faldet for det super flotte kranksæt med de borede klinger og sorte legering.
– Leder efter en ny sadelpind, i 26.2 mm – de er ret svære at finde.
– 3 ttt styr og frempind.
– Shimano 300ex nav med Ambrosio fælge med Celeste farvede dæk fra Vredstein – skal skiftes ud.
– Sort Corsaire 313 sadel fra San Marco (NOS)

Billede
Billede
Billede
Billede

Nogen vil måske mene det er lidt skævt at montere en italiensk ramme med Shimano, men budgettet rækker ikke til campy, og den sorte Shimano Dura Ace gruppe jeg har fået ret billigt – desuden er den ret sjælden, billig og så fungerer delene bare.

Jeg vil løbende opdatere tråden på hjemmesiden www.retrobikeforum.dk, med billeder af de dele jeg ikke har arbejdet på endnu. Rammen mangler også at få en kærlig hånd. Har du nogen ideer ændringer eller spørgsmål må du godt skrive til mig.