Billig fixed gear til under 4000 kroner – Tjek de engelske sites

Flot klassisk Fuji Feather til godt 3900 kroner.

Det er blevet vældigt populært at køre på fixed gear eller single speed cykler i år, og i København er det nærmest gået hen at blive en trend. For en gammel cyklist som mig er det utrolig fedt at se interessen for cykler igen er stigene, og man bliver ikke kaldet for en nørd fordi man går op i hvilken slags sadel eller dæktype man bruger.

Udbuddet af nye cykler har fulgt  efterspørgselen og i UK findes der nu også en lang række fede begyndercykler til overkommelige penge. Disse cykler henvender sig hovedsageligt til folk der gerne vil prøve friheden, som det er at køre fixed/ss, i forhold til et slavetungt tråd på en 20 kilo tung 7 gears havelåge. De er også perfekte hvis du ikke har tiden eller færdigheder til selv at bygge din egen cykel. De billige er også ganske velegnet til at videreudvikle på når man på et tidspunkt får lyst til at tage skridtet videre og prøve, at skrifte kæde, styr eller kranksæt.

Hos Evans Cycles har de et kæmpe udvalg af billige cykler til under 449 pund, cirka 3800 kroner. Her under ses udvalget:

SE Lager 2009 Single Speed cykel. Fin ramme i stål konstruktion monteret med udstyr fra FSA, Tektro og Alex. Man får hvad man betaler for, en billig cykel i en acceptabel kvalitet, hvor man skal ikke regne med at den holder til lange daglige ture. Pris 349,99 pund, godt 3000 kroner. Se mere her.

De forhandler også Fuji Track, der nærmest er blevet en klassiker. Det er en ærlig og robust cykel i stål, der bygget til at holde. En fantastisk Fixed gear at bygge videre på, da den fra fabrikken rent visuelt ikke just er den mest veldesignede cykel. Pris 339,99 pund, 2900 kroner. Se mere her.

Jeg har ikke det store kendskab til MM Riser Fixie fra 2010. Umiddelbart ser den ud til at være skruet godt og robust sammen. Pris 399 pund, godt 3400 kroner. Se mere her.

Ud over disse 3 cykler har fundet yderligere 5 til under 4000 kroner: Fuji Classic Track 2010, MM Bullhorn Fixie, Kona Paddy Wagon 2009, Ridgeback Solo 2009, Fuji Feather 2010 Single speed.

Den klart billigste er denne Schwinn Cutter Single Speed til 249 pund, godt 2100 kroner, et klart bedre alternativ til Create fixie, der koster rundt regnet det samme. Se mere her.

Alle disse cykler er billige alternativer til Kildemoes, Centurion, MBK eller hvad man nu kan købe på det danske marked. Når man køber en cykel til under 4000 kroner skal man ikke forvente at få en cykel der kan køre mange sæsoner i det danske klima uden vedligeholdelse og pleje. Heldigvis er teknikken bag cyklerne så simpel, at det er åbenlyst at eksperimentere med sin mekaniker talenter når tiden kommer. Held og lykke med jagten, skriv gerne en mail til mig eller smid en kommentar, hvis du har erfaringer med disse cykler eller hvor man køber dem billigt.

16 comments

 1. Fin artikel – kunne dog godt bruge lidt omkring de danske forhandlere med alternativer. Ideen med at hente hjem fra England er fin – men told?

 2. Hele humlen med artiklen er at man typisk sparer mellem 500-1000 kroner på at købe i UK, og man slipper for told og moms. Ofte er fragten også med i prisen.

  Købe selv en Specialized Globe Roll 1 til 3.800 kroner inklusiv fragt og et værktøjssæt hos Evanscycles (pris i Dk min. 4995,-. Cyklen blev leveret 95% samlet og var hos mig på en uge.

  //Admin

 3. Ved godt at Specialized produkter generelt ikke kan importeres privat, men prøv at skrive til dem alligevel. Jeg forudbestilte den tilbage i september, punden var i kurs 8.

 4. Hej igen.
  Jeg står og skal have fat i en fixie/singlespeed cykel.
  og er i tvivl om det skal være : Felt Brougham 2010 eller Specialized Globe Roll 1?
  Hvilken en af disse to cykler ville du anbefale?

  På forhånd tak.

 5. Har du prøvet at køre på dem begge? Ved man kan få Felt og Specialized hos Bymann cykler. Specialized Globe Roll er en lækker cykel med flip/flop nav der giver mulighed for fixed og singlespeed. Den kører ret godt og har tight look. Har dog kun kørt ganske få kilometer på den, så kender ikke så meget til udstyret holbarhed.

  Har udmiddelbart ikke særlig meget kendskab til Felt, men hvis du hoppe ind på http://fixie-king.dk/forum/index.php i nybegynder delen er der måske nogen der har erfaringer med den.

  Håber det kunne hjælpe lidt.

  //Admin

 6. Evans Cycles vil desværre ikke levere en Specialized Globe til DK.
  Kan du anbefale andre engelske forhandlere på nettet, som vi levere i DK?
  /Karsten

 7. Hej Karsten,

  jeg ved at Heino-cykler har kørt med tilbud på Globe Roll 2 i et stykke tid. Prisen er 4300 kroner, kan vist bestilles gennem deres webshop.

  /Jacob

 8. Hej Jacob (og andre),

  Jeg søger en Globe Daily med 7 gear. Men den leveres åbenbart kun i brun til DK og jeg vil gerne have sort eller sølv. Det har de fx i UK.

  Håber nogen kan hjælpe 🙂

 9. Hej,
  Jeg leder efter en lækker single speed cykel i flot farve til min kæreste, som fylder 30 år. Har du et godt forslag – udvalget er jo overvældende for en kvindelig cykelamatør 🙂 Anne Mette

 10. Hej, det er forståeligt du har svært ved at finde den rigtige cykel. Jeg bliver nødt til at vide mere specifikt hvad du søger, eks. retro/stål/alu ramme, pris, skal den købes i DK, skal den være med racerstyr eller riserbar(som en MTB)?

  Jacob.

 11. Hej Anne Mette,

  med sådan et budget kan du sagtens få noget lækkert. Hvis du bor i København vil jeg anbefale dig at tage en tur hen til Track Bike Shop i Rantzausgade 2 på Nørrebro. De masser af erfaring med at bygge cykler op efter ønske, her vil du helt sikkert kunne finde noget.

  Mvh
  Jacob.

 12. Hej Jacob

  Tak for tippet – jeg vil cykle derned og tage en snak med dem 🙂

  Mvh
  Anne Mette

Comments are closed.