Guide til køb af cykler og udstyr udenfor EU

Har du også oplevet at blive ubehageligt overasket efter et online køb af cykeldele og cykler udenfor EU? Her kommer en guide der kan hjælpe dig til at forstå de forskellige tillæg og afgifter din pakke vil blive tillagt.

På Post Danmarks hjemmeside kan du få følgende vejledning:

Når du køber en vare i et land uden for EU, som har en værdi over 80 kr., skal du betale moms og told af varen samt importgebyr (tidligere fortoldningsgebyr).

Her kan du se, hvornår du skal betale hvad:

Varens værdi: Hvor meget skal jeg betale?
Under 80 kr. Du skal hverken betale moms, told eller importgebyr
80 – 1.150 kr. Du skal betale moms og importgebyr
Over 1.150 kr. Du skal betale moms, told og importgebyr ( på cykler ligger det på 4-5 %)

For at vise et eksempel tager jeg udgangspunkt en en VISP-bane ramme jeg købte sidste år. Rammen fandt jeg på ebay hos en forhandler der hedder Mycycoole, og på det tidspunkt kostede den 127,50 dollars. Fragten for rammen var 70 dollars og det giver en samlet pris på 197,50 dollars, godt og vel 982 kroner. Efter rammen havde været på besøg hos Post Danmarks toldcenter lød ekstraregningen på 400 kroner. Så den samlede pris blev godt 40 procent højere pga. af de danske toldregler for handel udenfor EU.

Regnskab:

Visp Baneramme med styrfittings og sadelpind
Grundpris 122,50 dollars
Fragt 70,00 dollars
I alt 197,50 dollars 982 kroner
Importmoms 25% 245 kroner
Importgebyr 124 kroner
Moms 25% af gebyr 31 kroner
I alt 400 kroner
Samlet pris for rammen 1382 kroner

Udregningen er baseret på en US dollarkurs på 4,97

Det er let at blive fristet når man surfer rundt på nettet og hvis man har lidt tålmodighed og fornuft bliver du ikke snydt. Her er et par punkter du skal være opmærksom på:

 • Kontakten med sælger kan godt være lidt tung. Har erfaret at kineserne ikke har de bedste engelskkundskaber, man skal helst ikke stille for mange spørgsmål på en gang.
 • Fragt fra USA tager typisk et sted mellem 10 til 14 dage, mens fra Kina 10 til 30 dage alt efter postprioteten.
 • Hvis du køber varer til under 1150 kroner får du et importgebyr på 160 kroner uanset pris. Har engang betalt omkring 400 kroner for et banetandhjul, der oprindeligt var sat tilsalg for 100 kroner. Når man køber en billig vare udgør fragt, moms og toldgebyrer en alt for stor procentdel af prisen.

Når alt kommer til alt kan du godt gøre nogle gode handler udenfor EUs grænser. Har selv købt en fuld carbon landevejsramme for 2200 kroner og diverse rammer og stumper til under halv pris af DK.

Har du nogle erfaringer med køb af varer udenfor EU, positive og negative, så send mig en mail på info@velopress.dk. Jeg vil meget gerne forbedre artiklen med faktiske erfaringer.

6 comments

 1. hej er det et godt stel overvejer nemlig at købe et. hvad vejer det og er mycycoole til at stole på. :=)

 2. Hej Mikkel,

  det er et lavpris banestel tilsvarende Leader og Dolan. Vil tro du skal af med godt 2500 kroner for et tilsvarende stel i Dk.

  Eks.

  http://fixiecykler.dk/Fixie-stel/Leader-725TR-Fixed-Gear-stel.html

  Leader 725TR koster 1769 kroner uden forgaffel, headset og sadelpind.

  Du skal dog have lidt tålmodighed når du køber hos mycycoole. Har pt. købt 3 rammer hos dem, og leveringstiden har været mellem 5-8 uger. Ellers har der ikke være nogle problemer.

  Husk, hvis der sker noget med rammen har du ikke samme garanti sikring, som hvis stellet er købt i Dk.

  Mvh

  //Jacob

 3. Hey Mikkel
  jeg har en næsten ny Leader 765 med carbon forgaffel
  du kan købe for 2500 🙂
  kontakt mig på 31 146 144

  mvh Kenneth