For folk med passion for vintage cykling…
onsdag, den 16. januar 2019

Arkiver

Guide til billig fixie v. 1,0

Dette er en vejledning til dig som skal ud og anskaffe dig en fixie. Artiklen vil jævnligt blive opdateret med nye tilbud, råd, og udstyr som er værd at anskaffe sig når man bygger/køber en fixie. du kan finde et link til artiklen i øverste menubar under artikler, “guide til billig fixie. Guiden vil både henvende sig til folk der ikke gider besværet med at bygge selv, men hellere vil have en cykel der er klar til brug.

I artiklen vil jeg søge på nettet efter alt hvad der kan betegnes som billige dele, men dog stadig har en hvis kvalitet så cyklen kan holde til hverdagen bykørsel. Smid evt. en kommentar hvis du selv har et spørgsmål eller en gode råd til emnet.

Første skridt i retningen af en ny/brugt fixie er at gennemsøge de danske hjemmesider. Her er det altid en god ide at starte med dba.dk eller guloggratis.dk. På Den Blå Avis er det i øjeblikket “24. august” 14 annocer der passer på søgeordet fixie. En god ide er også at bruge DBCs- hjemmeside “dansk banecykling”, her du finder en køb og salg rubrik hvor du kan lede efter dit grej. Desuden findes der feltet.dk der ligeledes har et godt brugtmarked.
Skridt nummer 2, i din søgen på en billig fixie/single speed racer er kigge udover de danske grænser. Flere udenlandske sites tilbyder billige cykler, langt under den pris de danske forhandlere tilbyder. Her er det dog vigtig at være opmærksom følgende:

 • Handel med lande udenfor EU vil medføre importafgift og moms af både fragt og pakkens pris. Det vil ofte betyde en stor merudgift på mellem 35-50%!
 • Vær altid opmærksom på fragtprisen, den kan varierer mellem 300-2000 kroner for en komplet cykel!
 • Tjek altid billederne af cyklen meget nøje inden du køber. Sammenlign udstyret med det du kender fra danske cykler. Kendte mærker på udstyr som bremser, hjul, kranksæt mm.. Hvis du køber for billigt vil det ofte være kopier fra Kina med dårlige kuglelejer, sølle samle kvalitet og i det hele taget en ringe helheds fornemmelse, der gør cyklen helt sikkert ikke vil holde til det danske vejr- og vejforhold.

Reader Feedback

14 Responses to “Guide til billig fixie v. 1,0”

 1. David siger:

  Hvordan får man billigst fat i et stel/en ramme tror i?

  Er det selv, at finde en brugt racercykel og købe?
  Eller kan det bedst svare sig at købe et stel på fx. fixiecykler.dk?

 2. DrVelo siger:

  Den billigste løsning er helt sikkert et brugt stel. Det kan du finde på http://fixie-king.dk/forum/index.php, dba.dk eller ebay.com. Her findes der en masser billige landevejs- og banerammer.

  Ellers virker priserne hos fixiecykler fair nok, men ellers tjek hos Track bike shop i Rantzausgade, de har en del fede rammer på lager.

  Mvh

  //Admin

 3. Palle siger:

  Hej

  Hvilke sider kan anbefales til køb af færdige fixies i udlandet (helst eu)?

  Jeg har ca. 3-4K at gøre godt med, og vil gerne have bremser på cyklen.

 4. DrVelo siger:

  Hej Palle,
  tjek Evanscycles.com, de har et rigtig godt udvalg af single speed og fixed gear cykler til under 4k..

  http://www.evanscycles.com/categories/complete-bikes/single-speed-bikes/single-speed-road-bikes?sort=asc&price_from=&price_to=&brand=&per_page=20

  //Jacob

 5. FixieDrengen siger:

  Hej

  Hvor skal man kigge efter hjulsæt. Der er (rigtig!) meget at vælge i mellem, og prisen varierer meget. Kører med forbremse, og vil gerne have et sæt i sort med sorte flade eger.. :-/

  //Rune

 6. DrVelo siger:

  Hej Rune,

  hvad er dit budget?

  Jacob

 7. Rune siger:

  Hej, jeg skal til at bygge min første fixie. Hvis jeg vælger en billig ramme som denne vil jeg kunne bygge min drømmecykel for ca. 6000 Synes bare det er lidt suspekt at jeg kan få både ramme og gaffel for 1000 kr.

  Vil hører om denne ramme er ok kvalitet?

  http://www.cykelbanditten.dk/Ekstraudstyr/Rammer-og-forgafler/MBM-Fixie-Ramme

  MVH Rune

 8. Jacob siger:

  Hej Rune,

  jeg ved ikke helt hvilke krav du sætter til din nye cykel, men tror det er en god ide at se rammen før du køber den. Tjek finish for maling, lakering, se hvor meget den vejer og tjek om geometrien holder i forhold til banecykler.

  Hvis det er i orden må jeg sige det er et godt tilbud. På den anden side, hvis du allerede har tænkt dig at bruge 6000 på en ny cykel ville det også være fedt med en ramme af samme kvalitet som resten af delene.

  Mvh
  Jacob

 9. Rasmus Falck siger:

  Hej, jeg kunne godt tænke mig en fixie til byen, men jeg er lidt i tvivl angående kvalitet. Tror du den her holder en vinter?

  http://www.cykelbanditten.dk/racer–fixie/649-semifix-2012.html

 10. Jacob siger:

  Hej Rasmus,

  Jeg kender ikke kvaliteten af de nye Create cykler, men tidligere udgaver har ikke vist sig særligt holdbare i den danske vinter. Et godt tip er at tage en tur forbi Cykelbanditten, og se om de har nogen til reparation, så kan du se standen på dem. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du køber en cykel til 3200 kroner kan du ikke forvente top kvalitet. Tjek evt. fixie-king.dk eller dba.dk for brugte cykler.

  Mvh
  Jacob

 11. David siger:

  Hej
  Jeg skal til at bygge min første fixie og har en ramme, men mit budget er ikke så stort, så er det muligt at bygge en for omkring 3000kr? Og hvilke sider kan jeg bruge?

  Mvh.
  David

 12. Jacob siger:

  Hej David

  Det bliver nok svært selv at bygge en cykel til 3k medmindre du vil købe brugte dele eller komplet cykel. Brug dette forum til at finde dele og stel, http://fixie-king.dk/forum/viewforum.php?f=17.

  Mvh
  Jacob

 13. Nis siger:

  Hej velopress

  Jeg vil købe min anden single speed cykel, men jeg ved intet om de forskellige deles kvalitet eller mangel på samme. Jeg ser på to forskellige cykler. Kan I hjælpe med råd og vejledning? Hvilken er bedst? Bedst til pris osv?

  Den ene koster 3679 kr free shipping
  http://www.evanscycles.com/products/charge/plug-1-2014-singlespeed-road-bike-ec053632

  Den anden koster 4533 kr plus 224 for shipping
  http://www.bike-discount.de/en/buy/wilier-pontevecchio-222771?currency=1&delivery_country=227

  På forhånd tusind tak:-)

  Mvh Nis Poulsen

 14. André siger:

  Den første er den mindst rædsomme.. 😉

Skriv en kommentar

You must be logged in to post a comment.
Follow my blog with Bloglovin <