For folk med passion for vintage cykling…
sndag, den 16. december 2018

Arkiver

Maling af cykelstel – den lette løsning

Det kan godt være et uoverskueligt projekt, at male sin egen cykel. Det er en meget tidskrævende, hvis du ikke har udstyret og plads, og er det svært at opnå et tilfredsstillende resultat. Desuden det løber hurtigt op i 400-500 kroner  for maling, grunder, sandpapir mm.. så den egentlige besparelse er ikke så stor, når man tager arbejdesprocessen i betragtning.  Jeg har selv begivet mig ud i projektet med jævne mellemrum, og er hver gang noget til den konklusion, at det ville være lettere at få professionelle til at gøre arbejdet.

Dibbern Colour Design, der ligger i Rødovre, har mange års erfaring med maling og lakering af bla. cykelstel. De har været en af de største leverandører herhjemme, og bliver stadig brugt eksempelvis Banani Sport. De har desuden hjulpet motionister og professionelle cyklister med specialopgaver og costume løsninger gennem tiderne.

Der findes et hav af forskellige metoder for hvordan du kan få din cykel malet, og de hjælper dig gerne med at finde en løsning til netop din.  Selve malingsprocessen afhænger først og fremmest af hvilken type materiale din cykel er bygget i (stål, aluminium, titanium eller carbon), og hvor mange farver, samt rammens konstruktion.

Et standard stål stel i en farve vil typisk koste i om egnen af 1.700 kroner, dertil skal indeberegnes en merpris på afdækning af krom, flere farver, perlemors effekt mv..

Eksempel på en standard proces

Behandling:
1x Sandblæsning NB !! På alu-rammer Se Tillæg for Glasblæsning
1x Efterslibning ( Udføres i hånden)
2x Rustbeskyttende Grundfarvebehandling
1x Ovntørring før videre behandling , 15 min. v.70 grader
1x Grundig mellemslibning , inden selve lakeringsprocessen.
1x Fylder grunder “Giver en flot fyldig lakering og en god rustbeskyttelse.
3x Unifarve ( dækfarve)
2x Superbeskyttende 2 komponent UV-Klarlak.(På alle 2 lags-lakeringer )
Alle lakeringer udføres i 2 Komponent Acryl lak fra en af verdens
førende lak-leverandøre..

 På deres hjemmeside www.dibberndesign.dk kan du finde se billeder og finde flere oplysninger om dine muligheder.

Jeg fik selv udført arbejde hos Dibbern, der jeg skulle opbygge denne Saronni (www.velopress.dk/saronni) sidste år. Var ganske  tilfreds med farven “Nordic blue” og perlemorsefffekten var lige i øjet. Finishen omkring mufferne var ikke helt i top, kunne godt have ønsket et lidt tyndere lag, så de skarpe linjer mellem muffer og rørene bevares. De gule udfyldninger i mufferne har jeg selv stået for, samt påsætning af decaler.
Follow my blog with Bloglovin <